Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Президент ДП НАЕК «Енергоатом» відвідав ЮУАЕС

15.12.2014
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

10 грудня Южно-Українську АЕС відвідав президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський. Програма робочого візиту включала нараду з питань продовження терміну експлуатації другого енергоблоку, урочисте вручення южно-українським атомникам ключів від нових квартир, передачу підприємству автобусів для перевезення персоналу та огляд відремонтованої військової техніки.

У першій частині свого візиту президент енергокомпанії провів нараду з фахівцями ЮУАЕС з реалізації запланованих заходів, пов'язаних з продовженням терміну експлуатації енергоблоку №2, а також особисто ознайомився з перебігом ремонтних робіт на ньому. Юрій Недашковський продовження життя южно-українському блоку-ветеранові назвав пріоритетним завданням НАЕКа.

Нагадаємо, що проектний термін експлуатації другого «мільйонника» закінчиться 12 травня 2015 року. Для того, аби продовжити йому розрахунковий термін служби, атомники сьогодні активно працюють над втіленням 85 обов'язкових заходів, 10 з яких - постфукусімські. Велику частину робіт вже успішно виконано.

 

У рамках візиту на южно-український майданчик очільник «Енергоатому» урочисто вручив ключі від нових квартир працівникам атомної станції. У експлуатацію було здано першу чергу - 2 під'їзди - 9-поверхового житлового будинку. Урочисте вручення ордерів на отримання квартир відбулося біля зведеного будинку в колі щасливих новоселів і мешканців довколишніх висоток по вулиці Дружби народів, 11.

Уперше за сім років атомники, що потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку, отримали довгождані ордери. З 71 сім'ї першими заселяться ті, кому надано соціальне житло. Серед них є і багатодітні сім'ї, і пенсіонери атомної енергетики, і сім'ї, у яких дітей виховує лише один з батьків. У числі новоселів - і учасник бойових дій в зоні АТО. Так, спільним рішенням профкому та адміністрації Южно-Української АЕС для поліпшення житлових умов військовослужбовців військової частини 3044, яка несе охорону об'єктів енергокомплексу, було виділено в службове користування одну 3-кімнатну квартиру. Її отримав майор Віталій Костюков, який був у складі групи бійців, що встали на захист суверенності та цілісності нашої країни. «Ми чекали квартиру 18 років, - з неприхованою радістю ділиться Віталій Михайлович, - переживаємо, звичайно, хочеться вже подивитися, що там усередині. Мене вчора повідомили, що вручать ордер і для моєї сім'ї це була найбільш хвилююча доба».

Забезпечення житлом сімей атомників є одним з пріоритетних завдань соціальної політики ДП НАЕК «Енергоатом». На початку 2014 року її керівництвом було заплановано ввести в експлуатацію нові житлові квадратні метри на усіх чотирьох атомних майданчиках. Южно-Українська стала першою, де президент разом з генеральним директором розрізав стрічку на новому будинку.  

Під час перебування на майданчику ЮУАЕС Юрій Недашковський також відвідав автотранспортне господарство (АТГ) підприємства, де урочисто передав у користування нові автобуси для перевезення персоналу. Вісім автобусів марки «Еталон» вітчизняного виробництва надійшли в АТГ у кінці жовтня. Сьогодні вони вже працюють на маршрутах. Шість з машин (на 37 посадочних місць і 57 - загальних) перевозитимуть змінний персонал станції, два автобуси класу «люкс» курсуватимуть на міжміських сполученнях.

Там же, в автотранспортному господарстві президент «Енергоатому» зміг своїми очима переконатися в майстерності місцевих умільців, які в неробочий час відновлювали та ремонтували військову техніку. За добродійний кошт персонал енергокомплексу впродовж двох з половиною місяців «поставив на колеса» сім БТР-70 і один - БТР-80. Добровольцями було виконано наладку електричного устаткування, заміну деталей, а також інші необхідні процедури ремонту, аби бойові машини змогли стати на захист цілісності та суверенітету нашої країни. 10 листопада всі БТРи у повній готовності повернулися на місця дислокації.