Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Розпочинаються заняття Школи відповідального батьківства

30.09.2014
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді

  Проблема безвідповідального ставлення до виховання дітей гостро постала у  суспільстві, зокрема і в нашому місті, саме тому виникла потреба у продовженні проведення занять Школи відповідального батьківства при Южноукраїнському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді . 

Заняття з елементами тренінгу проводяться з метою надання інформації батькам та молоді щодо розуміння цінності, неповторності та унікальності життя кожної людини, підвищення  рівня поінформованості батьків щодо сучасних поглядів на усвідомлене батьківство та підвищення їх рівня компетентності у догляді, вихованні та розвитку дітей, сприяння формуванню основ батьківської компетентності.

Коли ми стаємо батьками? У дитинстві ми мріємо створити свою сім’ю, уявляємо, якою вона буде, в думках народжуємо і виховуємо дітей. Все своє життя ми несемо спогад про те, як нас виховували батьки, і прагнення бути схожим на позитивний приклад батьківської поведінки або не повторювати помилок, що їх робили батьки. Кожен з нас має рідні для душі спогади про батьків. У батьківській оселі ми отримали образ родини, який продовжуємо передавати своїм дітям. Спогади про батьківське виховання, отриманий нами досвід – то колиска наших батьківських якостей, навичок, вмінь, почуттів.

Батьками ми стаємо поступово, починаючи з дитинства, вбираючи в себе образи поведінки матері та батька. Все своє життя ми навчаємось бути батьками. Стаж нашого батьківства дорівнює віку наших дітей. Батьки навчаються і розвиваються разом із дітьми, отримують нові знання, набувають якостей та навичок, необхідних для виховання та розвитку дитини. На жаль, батьки часто допускають помилки при вихованні дитини, що в подальшому негативно відображається на процесі формування особистості.

Тому ми з радістю запрошуємо всіх бажаючих відвідувати заняття ШВБ, які розпочнуться з 1 жовтня 2014 року у приміщенні Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: б-р Цвіточний 9, або звертатися за телефоном 2-56-24.