Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося засідання дорадчого органу

30.09.2014
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді

25 вересня відбулося засідання дорадчого органу з розгляду питань щодо взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах  (далі -  СЖО).

На засіданні розглянуто матеріали про стан сімей та осіб, які потребують допомоги, рекомендовано 10 сімей взяти на облік Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) та включити до місцевого банку даних сімей та осіб СЖО. За результатами проведеної роботи Центру, у зв’язку з мінімізацією складних життєвих обставин, членами дорадчого органу вирішено зняти з обліку та виключити з банку даних 17 сімей та 6 осіб. 

Директор Центру проінформувала присутніх про складні обставини 4 сімей,  їх  рекомендовано взяти під соціальний супровід.

Головний спеціаліст відділу молоді та спорту управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради ознайомила присутніх з інформацією щодо випадків вчинення насильства в сім’ях нашого міста та проінформувала, що за 9 місяців 2014 до управління молоді, спорту та культури надійшло 42 повідомлення, з них підтверджено 38 повідомлень про вчинення насильства в сім’ї або реальну загрозу його вчинення:  від Южноукраїнського міського відділу Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області надійшло 28 повідомлень, 5 повідомлень – від служби у справах дітей  Южноукраїнської міської ради, 5 самозвернень, які розглянуто відповідно до вимог чинного законодавства. Заяви опрацьовано відповідно до процедури (проведено обстежень – 42, роботу проведено з 44 особами).  Рішенням членів засідання зазначені сім’ї внесено до банку даних.