Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Прокуратура на захисті суб’єктів підприємницької діяльності

10.09.2014
Прокуратура міста Южноукраїнська

Відповідно до норм Податкового кодексу України контролюючі органи повинні надавати адміністративні послуги платникам податків, зборів, платежів.

У зв’язку з вказаними вимогами, територіальні органи фіскальної служби, зокрема і Южноукраїнська ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області, зобов’язані створювати доступні та зручні умови для реалізації та захисту прав і законних інтересів платників податків при отриманні ними адміністративних послуг, у тому числі доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до Центрів обслуговування платників. 

Однак, на жаль, досить часто фіскальними органами допускаються наступні порушення:  

- встановлення необґрунтованих вимог до фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб отримувати супутні платні послуги;

- перекладення обов’язків із збирання довідок та інших документів на суб’єктів господарювання;

- вимагання від суб’єктів господарювання довідок та інших документів, подання яких не передбачено нормативно-правовими актами або за формою, яка не встановлена законодавством;

- незручні графіки надання послуг суб’єктам господарювання;

- необґрунтовано тривалий або невизначений строку надання окремих послуг;

- обмеження у доступі до інформації, необхідної для отримання послуг, тощо.

З метою захисту прав суб’єктів підприємницької діяльності прокуратурою міста, про вказані факти та про інші порушення з боку контролюючих органів відносно суб’єктів господарської діяльності необхідно повідомити прокуратуру міста Южноукраїнська за адресою: вул. Миру, 11, м. Южноукраїнськ, 55 001, тел. 29025, факс 57172, електронна адреса yuzhn@myk.gp.gov.ua.