Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підсумки тижня: 25-30 серпня 2014 року

03.09.2014
Відділ звернень громадян, зв′язків з громадськістю та ЗМІ
Управління житлово-комунального господарства та будівництва:
Підготовлено звітні листи на обласні управління, відповіді на звернення та запитання мешканців міста, що надійшли на офіційний сайт міста, а також відповіді на листи інших управлінь виконавчого комітету. Продовжуються роботи з реконструкції самострумного колектору вздовж вул. Набережна Енергетиків. Продовжуються роботи з реконструкції напірного колектору. Продовжуються роботи по реконструкції гуртожитку №6. Продовжуються роботи по ремонту покрівлі житлового будинку по проспекту Леніна 27. Надано 2 дозволи на порушення об'єктів благоустрою. Перевірено акти виконаних робіт КП СКГ. Придбано для міста 5 біотуалетів та вирішується питання щодо їх розміщення на території міста. 
 
Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання»:
Поточний ремонт покрівлі – 650 м2 на житлових будинках за адресами вул. Дружби Народів, 8; вул. Набережна Енергетиків, 5; пр. Комуністичний, 5; пр. Леніна, 1; 2. Поточний ремонт цементним розчином цоколю і приямків – 62 м2; примикання вимощення до цоколю – 140 м.п.; відмістки – 34 м2 на житловому будинку по б-ру Цвіточному, 2. Технічне  обслуговування – 22 ліфти. Планово-попереджувальний ремонт внутрішньобудинкових електричних мереж (заміна і ремонт пусково-регулюючої апаратури, заміна окремих ділянок електропроводки (стояки), ізолювання проводів, заміна обладнання і деталей ВРУ і РУ, заміна вимикачів ПВ 2*25, АЕ 1031, запобіжників, наконечників, електроламп, патронів, ремонт фасадного освітлення) – 13 житлових будинків. Поточний ремонт ліфтів – 6 одиниць (пр. Леніна,29 п.1; вул. Миру, 4 п.4; вул. Дружби Народів, 40 (вантажопасажирський), пр. Комуністичний, 10 п.2; вул. Дружби Народів, 15 п.2; вул. Набережна Енергетиків, 45 п.1 (пасажирський). Технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж опалення, гарячого і холодного водопостачання та водовідведення: усунення течі в трубопроводах опалення, гарячого і холодного водопостачання (зварювальні роботи) – 32 житлових будинки; усунення засмічень в каналізаційних мережах – 79 одиниць; заміна кульових кранів на трубопроводах опалення, холодного і гарячого водопостачання – 50 одиниць; електрозварювальні роботи на трубопроводах опалення, холодного і гарячого водопостачання в підвальних приміщеннях: 7 житлових будинків; заміна окремих ділянок трубопроводів опалення, гарячого водопостачання і водовідведення – 14 житлових будинків (вул. Дружби Народів, 1; 35; 29; пр. Комуністичний, 7; пр. Леніна, 1; 24; 26; 14; 31; вул. Миру, 8; б-р Цвіточний, 13; 13А; 3; Набережна Енергетиків,39); усунення повітряних пробок з системи гарячого водопостачання: 237 стояків. Виконано ремонт: лавок в кількості 3-х одиниць, малих архітектурних форм – 2 одиниць за адресами:  вул. Миру, 10; б-р Шкільний, 5. Виконано ремонт пішохідної доріжки в обсязі 10,2 м2 і ремонт цементним розчином пандуса сміттєкамери за адресою  вул. Дружби Народів, 15. Виконано заміну линолеуму в кабіні ліфта житлового будинку по вул. Дружби Народів, 33 п.4; встановлено замок на двері виходу на покрівлю за адресою вул. Дружби Народів, 16.
 
Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»:
Усунення 3-х підпорів на каналізаційних мережах – по бул. Шевченко, 8, Шкільному, 8,  по вул. Дружби Народів, 10. Усунені свищи на трубопроводах малоповерхової забудівлі за адресами: Костянтинівська, 17 (ХВП), Южна, 21 – 2 свищи (ХВП), 10 (ГВП), Южна, 9 (ГВП), Гардова, 22 (ХВП).
22.08.2014 р. усунений порив трубопроводу гарячого водопостачання в районі житлового будинку по вул. Миру, 10.
23.08.2014 р. усунений порив трубопроводу холодного водопостачання по вул. Спортивній.
26.08.2014 р. усунений порив трубопроводу гарячого водопостачання в районі житлового будинку по вул. Енергобудівників, 4. Усунені свищи на трубопроводах гарячого водопостачання в районі житлового будинку по вул. Дружби Народів, 6.
Виконаний поточний ремонт трубопроводів теплопостачання та ГВП в районі житлового будинку 37, 2-го мікрорайону. З метою підготовки до опалювального періоду виконаний поточний ремонт запірної арматури на теплових та водопровідних мережах міста та ремонт тепло-, водоканалізаційних колодязів міста, закінчені ремонтні роботи мережних насосів на ТРП-1, ТРП-2, ТРП-ПТУ, ТРП-9, ТРП-5, ТРП-4А, ТРП-4Б, ТРП-3, ТРП-6, ТРП-7, ТРП-8, ТРП-КБО. Ведуться роботи з благоустрою міста після виконання ремонтних робот.

Комунальне підприємство «Служба комунального господарства»:
Благоустрій:
Прибирання міста: згідно періодичності. Вивезення сміття: згідно періодичності. Вивіз листя (б-р Курчатова, пр. Леніна, сквер №1, б-р Шкільний, вул. Миру) – 22м³. 
Ділянка озеленення:
Прополка та розпушування (пр. Леніна, б-р Шкільний, ЦДЮТ, вул. Миру, вул. Паркова розподільча смуга). Стрижка живоплоту (б-р Шкільний, скейт-парк). Викіс трави (шумозахисна смуга, сквер Шевченко, б-р Шкільний). Вантаження гілок та зеленої маси («Решилье», ЦДЮТ, розподільча смуга по пр. Леніна, вул. Миру, вул. Паркова).
Енергоділянка:
Обхід, огляд опор вуличного освітлення на предмет непрацюючих ламп. Переклад реле часу згідно графіку. Заміна ламп (меморіальний комплекс – 6, пр. Леніна – 4, сквер №2 – 1, дорога Богданівка-Костянтинівка - 5) – 16 шт.
 
Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізації роботи та взаємодії з правоохоронними органами: 
Підготовка поточних звітів, донесень та інформацій до обласних підрозділів органів державної влади. Коригування та погодження планів дій комунальних служб міста на випадок виникнення НС в осінньо-зимовий період (продовження). Підготовлено розпорядження міського голови про 3-тю хвилю часткової мобілізації. Організовано засідання координаційного центру з питань допомоги військовозобов'язаних. Взято участь у засіданні спостережної комісії. Написано протокол засідання координаційного центру. Підготовлено службові записки щодо оприлюднення. Проведено обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади. На громадських пунктах охорони правопорядку прийнято 4 громадянина. Надані відповіді на звернення громадян.
Підготовлено лист ОДА про забезпечення проведення мобілізації. Внесено зміни до програми з мобілізації. Виконання інших доручень загального характеру.
 
Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:
З метою раннього виявлення та надання допомоги сім'ям з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах (далі – СЖО), протягом тижня фахівцями із соціальної роботи відвідано 3 особи та 33 сімей, в яких виховується 37 дітей: сім’ї, які опинилися в СЖО – 3; сім’ї, де існувала загроза або зафіксовані випадки вчинення насильства – 2; вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей – 12; сім’ї опікунів/піклувальників – 1; сім’ї учасників АТО – 3; одиноко проживаючі – 8; багатодітні сім’ї – 2; потенційні клієнти – 2; сім’ї/особи, в яких  існує проблема інвалідності – 1; одинокі матері – 1; особи, звільнені з місць позбавлення волі/засуджені до покарань без ПВ – 1. За карткою утримувача послуг надано 171 соціальну послугу, з них: сім’ям з дітьми - 155; особам – 16. Під соціальним супроводом фахівців ЮМЦСССДМ перебуває 25 сімей, що опинилися в СЖО, 2 дитячі будинки сімейного типу, 1 прийомна сім’я, надано 52 соціальні послуги, крім того: отримано одяг, шкільне приладдя – 9; проінформовано з правових питань – 3; сприяли у працевлаштуванні – 1; сприяли в оформленні/відновленні документів – 1; залучено до волонтерської діяльності – 2; покращено матеріальний стан – 1; переадресовано до інших установ – 11; влаштовано на навчання – 4; зменшено асоціальну поведінку – 1; отримано допомогу в лікуванні, догляді – 1.
26 серпня директор ЮМЦСССДМ взяла участь у педагогічній конференції працівників освіти. Спеціалісти ЮМЦСССДМ взяли участь у засіданні комісії з питань захисту прав дитини.
29 серпня директор ЮМЦСССДМ взяла участь у засіданні спостережної комісії.
Зібрано та передано речі та шкільне приладдя сім’ям, які переселилися з території Донецької та Луганської областей.
 
Управління освіти:
26.08.2014 - Відбулася педагогічна конференція. 
27.08.2014 - Проведено засідання міських методичних комісій. Взяли участь в обласній педагогічній конференції, обласних секційних методичних засіданнях. 
28.08.2014 - Відбулось комісійне обстеження тирів та кімнат для зберігання зброї в загальноосвітніх закладах. Прийняли участь в роботі сесії міської ради. 
29.08.2014 - Узгоджено в управлінні з питань НС, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними план дій управління освіти щодо запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. 
Протягом тижня: продовжувалось влаштування дітей із Донецької та Луганської областей до дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів; продовжувалось створення бази даних  осіб, які прибули із зони АТО.
Постійно проводиться: здійснюється набір дітей у ДНЗ; перевірка кошторисної документації на ремонтні роботи у закладах освіти; робота з обслуговування мереж тепло-, водопостачання та сантехнічного обладнання у закладах освіти; обслуговування комп’ютерної техніки по закладах освіти; робота з документацією, листування з облдержадміністрацією, міськвиконкомом та підприємствами тощо.

Управління праці та соціального захисту населення:
Заборгованість із виплати заробітної плати по місту відсутня. Поведено 1 рейд з легалізації заробітної плати, перевірено 9 суб’єктів підприємницької діяльності, виявлено 7 порушень. Прийнято 18 заяв для оформлення субсидій, 66 заяв для оформлення державних соціальних допомог. Проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання 38 малозабезпечених громадянин та складено відповідні акти. 1 особа, яка опинилася в скрутній життєвій ситуації, забезпечено гарячими обідами. Надано соціально-побутових послуг 105 громадянам, які знаходяться на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська». 24 особи пройшли оздоровлення у відділенні соціально-медичних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська».     

Служба у справах дітей:
Прийнято  16  громадян на особистих прийомах. Надано 16 консультацій. Проведений рейд «Діти вулиці». Виявлено 6 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Відвідали 10 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини. Прийнято участь в сесії Южноукраїнської міської ради. Прийнято участь в педагогічній конференції робітників освіти. Узгоджені додатки до угод з батьками - вихователями ДБСТ та прийомної сім’ї. Відпрацьовані звернення громадян.
 
Відділ архітектури та містобудування:
Надання відповіді заявникам по прийнятим рішенням міської ради, виконавчого комітету, розпорядженням міського голови виконується по мірі відпрацювання. Підготовка інформації на листи облдержадміністрації, звернення депутатів та мешканців міста: листи облдержадміністрації - 6; інші листи – 3. Розгляд заяв (клопотань) від громадян та суб’єктів господарської діяльності – 2 листа. Підготовка проектів рішень для розгляду  Южноукраїнською міською радою та виконавчим комітетом: проекти рішень виконавчого комітету – 2, проекти рішень сесії – 1. Прийом громадян головним спеціалістом відділу архітектури та містобудування – 4 громадян. Підготовка містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки – 1. Підготовка актів готовності приміщень(квартир) до експлуатації після проведеного перепланування – 1.
28.08.2014 - Проведення засідання архітектурно-містобудівної ради, розглянуто 4 питання. 
 
Відділ земельних відносин та екології:
Розгляд скарг, звернень і заяв громадян, організація та підготовка відповідей на них, прийом громадян: підготовлено 13 листів, надано 11 консультацій. Підготовка договорів оренди земельних ділянок на підставі рішень міської ради, додаткові угоди до договорів оренди земельних ділянок: підготовлено договорів оренди земельної ділянки – 2. Підготовка проектів рішень, що виносяться на розгляд засідання виконавчого комітету та сесію міської ради – підготовлено 6 проектів рішень. 
 
Управління молоді, спорту та культури:
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради постійно здійснює контроль за виконанням розпоряджень міського голови, рішень виконавчого комітету, міської ради та розпорядчих документів Миколаївської обласної державної адміністрації. Видано одне посвідчення дитині багатодітних сімей. Організація та проведення заходів до Дня Незалежності України. Відкриття меморіальної дошки почесному громадянину  міста Южноукраїнська Сосєдєнко Григорію Васильовичу. Спеціалістом управління внесено до картографічного сервісу Google Maps інформацію про заклади культури міста Южноукраїнська. Підготовка заходів до Дня фізичної культури та спорту.  
 
Управління економічного розвитку:
Проводиться робота щодо передачі майна з комунальної та державної форм власності (в тому числі будівля «Дитячої поліклініки», дизель-генератор, транспортні засоби, будівлі). Ведеться робота з реєстраційною службою щодо отримання інформаційних довідок (здійснено державну реєстрацію права власності на об’єкти нерухомого майна, а саме:  
-нежитлове приміщення №65 по проспекту Леніна,13, об’єкт що  утворився в  результаті поділу та на вбудовано-прибудовані приміщення по проспекту Леніна, 13;
- нежитлове приміщення, салон краси за адресою:  вул. Молодіжна, буд.13А, приміщення 10/2н, об’єкт що утворився в результаті поділу та на нежитлове приміщення, блок обслуговування за адресою: вул. Молодіжна, буд.13А, приміщення 8н,9н,10/1;
- квартиру 129 у житловому будинку №1 по проспекту  Леніна).
Проводився аналіз звітів по результатам  реєстрів руху майна територіальної громади Южноукраїнської міської ради, здійснювалось узагальнення. Здійснювалась підготовка рішень щодо руху майна підприємств комунальної форми власності. Здійснюється перед приватизаційна підготовка об’єктів ініційованих на включення до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська, які підлягають приватизації (відчуженню). Забезпечувалось виконання заходів щодо подальшої ліквідації комунального підприємства «Південсервіс». Здійснено обстеження орендованого майна комунальної форми власності. Надано консультації на 3 усних та 1 у телефонному режимі звернення від споживачів з питань захисту їх прав. 
26.08.2014 здійснено моніторинг цін на основні продукти харчування та нафтопродукти у торговельній мережі міста.
28.08.2014 здійснено моніторинг цін на хліб та хлібобулочні вироби.
Підготовлено статистичну інформацію для збору та узагальнення інформації до автоматизованої системи муніципальної статистики. Перевірялись розрахунки тарифів на ритуальні послуги, які надає КП СКГ. Проводились  перевірка та аналіз проектів змін до фінансових планів КП ЖЕО, КП «Критий ринок м. Южноукраїнська». Перевірялися розрахунки тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, які надає КП ЖЕО.
 
Фінансове управління:
За період з 22.08.2014 – 28.08.2014 до міського бюджету надійшло податків і зборів всього 1 902,4 тис.грн., в тому числі до загального фонду 1 891,7 тис.грн., до спеціального фонду 10,7 тис.грн. Від основного бюджетоутворюючого підприємства ВП «ЮУ АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» до міського бюджету надійшло всього 1 275,0 тис.грн. З державного бюджету у вигляді субвенцій перераховано 94,0 тис.грн. За вказаний період із міського бюджету профінансовано видатки в сумі 2 032,9 тис.грн., з них на: виплату заробітної плати – 1 873,6 тис.грн, продукти харчування – 69,0 тис.грн., енергоносії – 0,3 тис.грн., а також 33,2 тис.грн. на: відрядження, придбання кошику квітів; оплату послуг по: вивозу та складуванню твердих побутових відходів, дезінфекції та винищуванню шкідників в шкільних та дошкільних закладах, ремонту кондиціонерів, поштові витрати, виконанню зварювальних робіт; виплату стипендії; надання пільг на квартплату інвалідам по зору та учасникам бойових дій, медикаменти для учасників ВВВ, відшкодування коштів на проїзд хворим на туберкульоз, продукти харчування ВІЛ-інфікованим дітям, послуги по безкоштовному зубопротезуванню окремій категорії громадян. Також за рахунок субвенцій з державного та обласного бюджетів виплачено 56,8 тис.грн. на: компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремої категорії громадян на автомобільному транспорті, виплату пільг окремій категорії населення на оплату житлово-комунальних послуг; пільги на медичне обслуговування громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; витрати на поховання учасників бойових дій. До державного бюджету вилучено 464,9 тис.грн.
 

*Інформацію надано з метою інформування громадян міста про виконану роботу  управлінь, служб і відділів та публікується щотижнево