Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підсумки тижня: 30 червня-5 липня 2014 року

07.07.2014
Відділ звернень громадян, зв?язків з громадськістю та ЗМІ

Управління житлово-комунального господарства та будівництва:

Підготовлено звітні листи на обласні управління, відповіді на звернення та запитання мешканців міста, що надійшли на офіційний сайт міста, а також відповіді на листи інших управлінь виконавчого комітету. Розпочато капітальний ремонт ліфтів за адресою пр. Комуністичний, 1 під’їзди 1 і 2. Проведені громадські роботи, працевлаштовані 30 чоловік, які відпрацювали 60 чол./днів. Продовжуються роботи по реконструкції каналізаційного колектору «Олімп – Ташлик». Виконані роботи по нанесенню розмітки на дорогах міста. Проведено комісійне обстеження зелених насаджень в 1 та 4 мікрорайонах міста. Складено акти обстеження. Проведено комісійне обстеження території на предмет виконання благоустрою після закінчення земляних робіт. На території міста комунальним підприємством «Житлово-експлуатаційне об’єднання» виявлено амброзію полинолисту на прибудинкових територіях загальною площею 242 м2, яку видалено вручну комплексними працівниками. Комунальним підприємством «Служба комунального господарства» на територіях загального користування, за межами житлової забудови міста, на узбіччях доріг (в’їзд в місто № 1 та № 2) та території Кургану виконано обробку джерел розповсюдження амброзії полинолистої хімічним методом із застосуванням гербіцидів на площі 1,3 га., 01.-02.072014 за участю 29-ти тимчасово безробітних, направлених Южноукраїнським міським центром зайнятості на виконання робіт з благоустрою на території міста, було видалено вручну рослини амброзії на площі 1,4 га.

04.07.2014 р. відбулася нарада робочої групи по пошуку і впорядкуванню поховань жертв війни у місті.

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання»:

Поточний ремонт покрівлі – 669 м2 на житлових будинках за адресами вул. Дружби Народів, 14; 29А; вул. Миру, 12; б-р Шевченка, 8; пр. Леніна, 20. Поточний ремонт вимощення цементним розчином – 36 м2, примикання вимощення до цоколю – 167 м.п. на житловому будинку по б-ру Цвіточному, 12. Технічне  обслуговування – 14 ліфтів. Планово-попереджувальний ремонт внутрішньобудинкових електричних мереж (заміна і ремонт пусково-регулюючої апаратури, заміна окремих ділянок електропроводки (стояки), ізолювання проводів, заміна обладнання і деталей ВРУ і РУ, заміна вимикачів ПВ 2*25, АЕ 1031, запобіжників, наконечників, електроламп, патронів, ремонт фасадного освітлення) – 16 житлових будинків. Поточний ремонт ліфтів – 4 одиниці (пр. Комуністичний, 7 п.4; вул. Дружби Народів, 6; б-р Цвіточний, 3А; вул. Енергобудівників, 15 п.4). Силами КП «ЖЕО» за кошти місцевого бюджету розпочато виконання капітального ремонту 2-х одиниць ліфтів за адресою пр. Комуністичний, 1 п.1,2; виконано капремонт 2-х ліфтів за адресою вул. Дружби Народів, 40 (пасажирський і вантажопасажирський). Технічне обслуговування внутрішньо будинкових мереж опалення, гарячого і холодного водопостачання та водовідведення: усунення течі в трубопроводах опалення, гарячого і холодного водопостачання (зварювальні роботи) – 21 житловий будинок; усунення засмічень в каналізаційних мережах – 75 одиниць; електрозварювальні роботи на трубопроводах опалення, ГВП, ХВП в підвальних приміщеннях: вул. Дружби Народів, 42; пр. Леніна, 31; заміна окремих ділянок трубопроводів: ГВП – d25 – 9 м, d32 – 3 м, d40 – 1 м, d89 – 3 м (Дружби Народів,18; Леніна,26); усунення повітряних пробок з системи ГВП: 137 стояків; відкачування води з підвальних приміщень насосом «Гном»: б-р Цвіточний, 4. Виконано ремонт цементним розчином підлоги в сміттєкамерах за адресами пр. Леніна, 13; пр. Комуністичний, 8 п.3,4. Виконано заміну лінолеуму в кабіні ліфта за адресою вул. Молодіжна, 5 п.4. Виконується викос газонів на прибудинкових територіях 1-5-го мікрорайонів.

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»:

Усунення 5-х підпорів на каналізаційних мережах – по вул. Гардова, 14, вул. Дружби Народів, 42, вул. Богдана Хмельницького, 3, пр-т Комуністичний, 1, гурт №2.

27.06.14р усунено свищ на трубопроводі гарячого водопостачання житлового будинку у 3 мкр.

29.06.14р в 6-00 усунено порив трубопроводу ХВП  в районі теплорозподільчого пункту ТРП-5 та по вул. Енергобудівників, 3.

Усунені свищи на трубопроводах малоповерхової забудівлі за адресами: Южна, 10, 27, 22  (ГВП), Козацька, 15 (ГВП), Центральна, 36 (ГВП), Костянтинівська, 20 (ГВП), Володимирівська, 10 (ГВП). З метою підготовки до опалювального періоду виконується  поточний ремонт запірної арматури на теплових та водопровідних мережах міста та ремонт тепло-, водоканалізаційних колодязів міста, проводяться  ремонтні  роботи  мережних насосних агрегатів  на тепло розподільчому пункті ТРП-2,  закінчені ремонтні роботи мережних насосів на ТРП-ПТУ, ТРП-9, ТРП-5, ТРП-4А, ТРП-3, ТРП-6, ТРП-7. Ведуться роботи з благоустрою міста після виконання ремонтних робот.

Комунальне підприємство «Служба комунального господарства»:

Благоустрій:

Прибирання міста: згідно періодичності. Вивезення сміття: згідно періодичності. Прополка трави на території міського пляжу (250м2).

Ділянка озеленення:

Рихлення розарій: пр. Леніна (розподільча смуга). Прополювання з рихленням клумб: паркова зона «Олімп»,  вул. Набережна Енергетиків,   б-р Цвіточний, б-р Шевченко, б-р Шкільний. Викос трави: паркова зона «Олімп», вул. Спортивна. Обрізка сухого гілля: пр. Леніна,18. Вантаження зеленої маси та  гілля: пр. Леніна (2 причепа).

Енергоділянка:

Обхід, огляд опор вуличного освітлення на предмет непрацюючих ламп. Переклад реле часу згідно графіку. Заміна та ремонт на Меморіальному комплексі «Ромашка» №1 автоматичного вимикача. Встановлення пошкоджених люків на опорах вуличного (вул. Миру). Заміна непрацюючих ламп: пр. Комуністичний (2 шт.). Ремонт світильника: дорога Костянтинівна-Богданівка. Заміна ламп в світлофорі: пр. Леніна (2 шт.).

Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізації роботи та взаємодії з правоохоронними органами:

Підготовка поточних звітів, донесень та інформацій до обласних підрозділів органів державної влади. Відпрацювання документації евакоорганів міста (продовження). Підготовка до перевірки інспекцією ДСНС України. Погодження проекту розпорядження міського голови "Про затвердження графіку накопичення міського матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків". Підготовка проекту рішення виконавчого комітету міської ради "Про затвердження Положення про евакуаційну комісію міста Южноукраїнська та її структури в новій редакції". Підготовлено проект рішення міської ради про внесення змін до міської програми запобігання корупції. На громадських пунктах охорони правопорядку прийнято 3 громадян. Підготовлено відповідь на квартальні контролі. Виконання інших доручень загального характеру.

Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:

З метою раннього виявлення та надання допомоги сім'ям з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах (далі – СЖО), протягом тижня фахівцями із соціальної роботи відвідано 4 сім’ї, в яких виховується 3 дітей, та 1 особу: переселенці з АР Крим, Донецької та Луганської областей – 3; сім’ї опікунів/піклувальників – 1; особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 1. За карткою утримувача послуг сім’ям з дітьми надано 21 соціальну послугу. Під соціальним супроводом фахівців ЮМЦСССДМ перебуває 30 сімей і 2 особи, що опинилися в СЖО, 2 дитячі будинки сімейного типу, 1 прийомна сім’я, надано 12 соціальних послуг, а також: переадресовано до інших установ – 3; підвищено виховний потенціал – 3; проведено інструктажі з безпеки життєдіяльності 4.

02 липня в жіночій консультації відділенні «Клініка дружня до молоді» «Спеціалізованої медико-санітарної частини №2 Міністерства охорони здоров’я України», фахівцем із соціальної роботи здійснено прийом на основі принципів «дружнього підходу до молоді».

03 липня проведено засідання дорадчого органу з розгляду питань щодо взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

03 липня спеціалістом ЮМЦСССДМ здійснено прийом у консультаційному пункті ЮМЦСССДМ при пологовому відділенні ДЗ СМСЧ-2.

04 липня організовано та проведено святкову «годину спілкування» для батьків, присвячену Дню родини.

Управління освіти:

01.07.2014 - Відбулась оперативна нарада з відповідальними особами по підготовці до серпневої конференції.

02.07.2014 - Відбулась зустріч з фінансовим  управління з питань поетапного вирішення проблемних питань.

03.07.2014 - За участю заступника міського голови Нікітіної Я.О. проведена нарада по підготовці закладів освіти до нового навчального року. Прийняли участь у роботі комісії по сім’ям, які опинились в складних життєвих умовах.

Постійно проводиться: здійснюється набір дітей у ДНЗ; перевірка кошторисної документації на ремонтні роботи у закладах освіти; робота з обслуговування мереж тепло-, водопостачання та сантехнічного обладнання у закладах освіти; обслуговування комп’ютерної техніки по закладах освіти; робота з документацією, листування з облдержадміністрацією, міськвиконкомом та підприємствами тощо.

Управління праці та соціального захисту населення:

Заборгованість із виплати заробітної плати по місту відсутня. Проведено 1 рейд з легалізації заробітної плати, перевірено 7 суб’єктів підприємницької діяльності, виявлено                                         8 порушень. Прийнято 12 заяв для оформлення субсидій, 40 заяв для оформлення державної соціальної допомоги. Проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання 11 малозабезпечених громадянин та складено відповідні акти. 3 особи, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, забезпечено гарячими обідами. Надано соціально-побутових послуг 106 громадянам, які знаходяться на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська». 25 осіб проходять оздоровлення у відділенні соціально-медичних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська».

03 липня завідувач сектору прийняття рішень відділу державної соціальної допомоги управління праці та соціального захисту населення провела навчання для працівників комунального закладу територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» на тему: «Порядок призначення  компенсації внаслідок підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги».

03 липня в актовому залі управління праці та соціального захисту населення пройшло обговорення  працівниками управління змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади.           

Служба у справах дітей:

Прийнято  23 громадян на особистих прийомах. Прийняли участь у 6 судових засіданнях. Відвідали 6 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Відпрацьовані звернення громадян. Підготовлені висновки до суду. Відвідали 3 засуджених до покарання без позбавлення волі. Проведена профілактична бесіда з неповнолітнім, який повернувся з місць позбавлення волі.

Відділ архітектури та містобудування:

Надання відповіді заявникам по прийнятим рішенням міської ради, виконавчого комітету, розпорядженням міського голови виконується по мірі відпрацювання. Підготовка інформації на листи облдержадміністрації, звернення депутатів та мешканців міста: листи облдержадміністрації - 4; інші листи – 5. Розгляд заяв (клопотань) від громадян та суб’єктів господарської діяльності – 5 листів. Підготовка проектів рішень для розгляду  Южноукраїнською міською радою та виконавчим комітетом: проекти рішень виконавчого комітету – 2; проекти рішень сесії – 2. Прийом громадян начальником відділу архітектури та містобудування – 4 громадян. Підготовка актів готовності приміщень(квартир) до експлуатації після проведеного перепланування – 1.

Відділ земельних відносин та екології:

Розгляд скарг, звернень і заяв громадян, організація та підготовка відповідей на них, прийом громадян: підготовлено 3 листів, надано 12 консультацій. Підготовка договорів оренди земельних ділянок на підставі рішень міської ради, додаткові угоди до договорів оренди земельних ділянок: підготовлено договорів оренди земельної ділянки – 2 шт. Підготовка проектів рішень, що виносяться на розгляд засідання виконавчого комітету та сесію міської ради – 7 проектів рішень. Участь у робочій групі по обстеженню приймальних пунктів щодо умов і правил проведення підприємницької діяльності, пов’язаної аз здійсненням операцій з металобрухтом – виконано перевірку 1 об’єкту. Проведено звірку з ОДПІ, фінансовим управлінням міської ради, юридичними та фізичними особами – надано інформацію щодо фізичних осіб-підприємців, громадян та юридичних осіб.

Управління молоді, спорту та культури:

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради постійно здійснює контроль за виконанням розпоряджень міського голови, рішень виконавчого комітету, міської ради та розпорядчих документів Миколаївської обласної державної адміністрації.

Проводиться робота щодо направлення до літніх оздоровчих таборів дітей пільгових категорій. На цьому тижні 1 дитину направлено на оздоровлення до селища Рибаківка у ДОТ «Космос». За поточний тиждень видано 1 посвідчення батькам та 1 посвідчення дитині багатодітної сім’ї. Головний спеціаліст відділу молоді та спорту взяв участь у дорадчому органі з розгляду питань щодо взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах.

30 червня вихованець ККСС «Олімп» взяв участь у відкритому кубку Рівненської області з шашок-64 у місті Кузнецовську та здобув для міста Южноукраїнська ІІ місце.

В Южноукраїнському міському історичному музеї було проведено оглядову екскурсію для вихованців дитячо-юнацької спортивної школи міста Стаханов Луганської області. Тривають громадські роботи на території ККСС «Оліпм» та кінотеатру Луч. Підготовка інформаційної статті щодо літнього оздоровчо-туристичного сезону в місті Южноукраїнську для подальшої публікації на офіційному сайті міста Южноукраїньска.

Управління економічного розвитку:

Надано консультації на 4 усних та 2 у телефонному режимі звернення від споживачів з питань захисту їх прав.

01.07.2014 здійснено моніторинг цін на основні продукти харчування, хліб та нафтопродукти у торговельній мережі міста.

На вимогу прокурора м. Южноукраїнська від 14.01.2014 № 15-27/72 вих-14 підготовлено інформацію щодо здійснення у січні – травні 2014 року закупівель товарів, робіт, послуг, відповідно до Закону України "Про здійснення державних закупівель" розпорядниками бюджетних коштів, підпорядкованими Южноукраїнській міській раді. На вимогу прокурора м. Южноукраїнська від 18.01.2013 № /15-27/128 вих-13 підготовлено та направлено інформацію щодо показників соціально-економічного розвитку  міста Южноукраїнська за січень-травень 2014 року. Оновлено інвестиційний паспорт міста Южноукраїнська для презентації його інвестиційного потенціалу. Проводиться перевірка та аналіз кошторису загальногосподарських та адміністративних витрат комунального підприємства «Служба комунального господарства». Надано до департаменту економічного розвитку Миколаївської ОДА інформацію щодо моніторингу тарифів на житлово-комунальні послуги та їх собівартість. Проводилась перевірка звітів фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної форми власності за період січень-травень 2014 року. Забезпечувалось виконання заходів щодо подальшої ліквідації комунального підприємства «Південсервіс». Проводиться організаційна підготовка до чергового засідання конкурсної комісії по наданню в оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста  Южноукраїнська. Проводиться розгляд звернень комунальних підприємств стосовно списання майна комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська.

Фінансове управління:

За період з 27.06.2014 – 03.07.2014 до міського бюджету надійшло податків і зборів всього 1 013,7 тис.грн., в тому числі до загального фонду 904,8 тис.грн., до спеціального фонду 108,9 тис.грн. Від основного бюджетоутворюючого підприємства ВП «ЮУ АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» до міського бюджету надійшло всього 367,4 тис.грн. З державного та обласного бюджету у вигляді субвенцій і дотацій перераховано 1 171,9 тис.грн. За вказаний період із міського бюджету профінансовано видатки в сумі 1 148,2 тис.грн. з них на: виплату заробітної плати та відпускних – 1 005,2 тис.грн; оплату комунальних послуг – 19,6 тис.грн.,  а також 138,2 тис.грн. на: оплату послуг банку, висвітлення інформації та надання оголошень в міській газеті «Контакт», матеріальна допомога на здійснення лікувальних заходів при онкологічних захворюваннях, на процедуру гемодіалізу, допомога на поховання, щомісячна грошова допомога інвалідам війни, сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги.  Також за рахунок субвенцій з державного та обласного бюджетів виплачено 4,9 тис.грн. на пільговий проїзд окремій категорії громадян автотранспортом. До державного бюджету вилучено 218,4 тис.грн.

 *Інформацію надано з метою інформування громадян міста про виконану роботу  управлінь, служб і відділів та публікується щотижнево.