Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У військовій частині з охорони Южно-Української АЕС розпочався літній курс навчання та підготовки військовослужбовців

04.07.2014
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

1 липня відбулося відкриття літнього курсу навчання та підготовки військовослужбовців військової частини 3044 з охорони ВП «Южно-Українська АЕС». Особовий склад з початком занять привітали командир частини Олег Худолій і заступник генерального директора з фізичного захисту та режиму Іван Жебет.

- У другому півріччі заплановано чимало заходів, - поінформував про плани відомчі ЗМІ Олег Миколайович. - Згідно з організаційно-методичними вказівками командувача Національної гвардії України, передбачено проведення навчань, планових і польових занять, що дозволить підготувати та зміцнити сили й засоби з забезпечення фізичного захисту атомної станції.

Олег Худолій зазначає, що за перше півріччя 2014 року інцидентів на охоронному об'єкті не зафіксовано. За підсумками контрольної перевірки за звітний період, яка пройшла в травні, особовий склад частини - 24 офіцери та 196 військовослужбовців за контрактом - показали добрі результати. Високий професіоналізм і добросовісне ставлення до своїх службових обов'язків особовий склад продемонстрував й під час несення бойової служби в посиленому варіанті - з січня по червень 2014 року на підставі розпоряджень і наказів командувача Національної гвардії України.

Сьогодні основні зусилля командування та штабу в/ч 3044 сконцентровано на підвищенні надійності охорони Южно-Української АЕС і якості навчально-виховного процесу, підтримці високої бойової готовності резерву військової частини, зміцненні військової дисципліни, а також вдосконаленні взаємодії частини з адміністрацією та режимним органом атомної станції. Пріоритетом у роботі командування є виховання особового складу в дусі патріотизму, а також «підтримка його бойової готовності для виконання службових завдань у різних умовах: як у мирний час, так і в особливий період», - підкреслює командир в/ч Олег Худолій.

На урочистому відкритті літнього курсу підготовки священнослужитель місцевого Храму Христа Спасителя отець Олександр благословив особовий склад, вручивши кожному військовослужбовцеві образок із зображенням Георгія Побідоносця, а також освятив службові приміщення та бойову техніку військової частини.