Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Завершився VI обласний авторський пісенно-літературний конкурс людей з обмеженими можливостями „Перлини півдня”

27.06.2014
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

27 червня завершився VI обласний авторський пісенно-літературний конкурс людей з обмеженими можливостями Перлини півдня.

Ще в 90-х роках минулого століття талановиті люди з обмеженими можливостями збиралися у місті Вознесенськ, щоб поспілкуватися між собою та почитати вірші. Далі була тривала пауза майже в десятиліття. Потім ініціатива щодо організації фестивалю для обдарованих людей була схвалена на обласному рівні. Фестиваль було названо „Перлини півдня” і шефство над ним взяла обласна спілка організацій інвалідів та на той час головне управління праці та соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації (зараз – департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації).

З кожним роком бажаючих взяти участь у фестивалі все більше і більше. Цього року представники 24 районних та міських організацій інвалідів на конкурсі представили творчі номери в різних жанрах: поезія, проза, спів та ін. Талановиті люди з обмеженими можливостями прагнуть свої здібності реалізувати і цей фестиваль дає їм змогу поділитися своїм творчим доробком, побачити і почути виступи інших.

Урочистий захід відвідав голова обласної ради Тарас Кремінь, який привітав учасників фестивалю та відзначив їх жагу до повноцінного життя та незламність духу, які заслуговують на повагу та підтримку суспільства.

Тарас Дмитрович вручив Подяки обласної ради за проявлену майстерність у пісенно-літературних видах мистецтва та активну участь у VІ обласному пісенно-літературному авторському конкурсі людей з обмеженими можливостями Перлини півдня”. Серед відмічених Подякою був і представник міста Южноукраїнськ Узунов Юрій Анатолійович, інвалід ІІІ групи загального захворювання, ветеран праці. Юрій Анатолійович вже не вперше є учасником „Перлин півдня” і кожного разу його талант гідно оцінює журі конкурсу.

Бажаємо нашому земляку міцного здоров’я, благополуччя та творчої наснаги!