Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про роботу ВП «Южно-Українська АЕС» у період з 12 по 22 травня 2014 року

26.05.2014
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

У період з 12 по 22 травня відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» вироблено 501 мільйон 252 тисячі кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

·  АЕС – 495 мільйонів 669 тисяч кіловат-годин;

·  Ташлицькій ГАЕС – 4 мільйони 387 тисяч кіловат-годин;

·  Олександрівській ГЕС – 1 мільйон 196 тисяч кіловат-годин.

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 186 тисяч тонн донецького вугілля або 141 мільйон 658 тисяч кубометрів природного газу.

Перший та другий енергоблоки Южно-Української АЕС працювали в заданому режимі. Третій енергоблок Южно-Української АЕС з 13 квітня перебуває в резерві
з метою виконання встановлених Міненерговугілля України обмежень щодо виробництва електроенергії на АЕС України.

На Олександрівській ГЕС другий гідроагрегат знаходився в роботі. Перший гідроагрегат з 13 травня перебуває в плановому ремонті.

Перший та другий гідроагрегати Ташлицької ГАЕС працювали за заданим графіком несення навантажень.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 23 травня складає 11 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем №(05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.