Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Юні таланти з Южноукраїнська - призери конкурсу "АЕС - ДОБРОБУТ - БАТЬКІВЩИНА"

23.05.2014
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

 

У число призерів дев'ятого конкурсу дитячо-юнацької творчості "АЕС - ДОБРОБУТ - БАТЬКІВЩИНА" увійшли троє талановитих підлітків з Южноукраїнська.

Організатором щорічного творчого змагання юних талантів з міст-супутників АЕС традиційно виступили НАЕК "Енергоатом" і профком компанії. Мета конкурсу - активізація творчого потенціалу дітей і підлітків, виявлення юних талантів у сфері образотворчого мистецтва. Цього року для конкурсу було обрано тему "Україна єдина". Тож його учасники за допомогою комп'ютерної мультиплікації, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва передавали не лише своє бачення ролі мирного атому в зміцненні добробуту нашої держави, а й особисте розуміння важливості єдності та цілісності країни, розвитку і зміцнення доброзичливих, дружніх зв'язків між дітьми з різних регіонів України.

Южноукраїнськ на конкурсі представляли шість талановитих підлітків, чиї роботи були визнані кращими у відбірковому турі, що відбувся в місті-супутнику ЮУАЕС у квітні. Троє з них увійшли до числа призерів і переможців конкурсу. Цього року до визначення кращих робіт міг приєднатися кожен охочий. Голосування проводилося в тому числі й у режимі онлайн на сайті НАЕК "Енергоатом". У результаті перше місце в жанрі "Комп'ютерна мультиплікація" за роботу "Єдина Україна" присуджено 14-річному южноукраїнцеві Олексію Соловйову. Друге місце в жанрі "Декоративно-прикладне мистецтво" дісталося його землякові Дмитру Дарієнку (12 років) за пейп-арт "Квітуча країна". Не залишилися без нагород юні таланти з міста-супутника ЮУАЕС і в третьому жанрі конкурсу - "Малюнок". У молодшій віковій групі робота 13-річної Олександри Чумак "АЕС-Добробут-Батьківщина" посіла третє місце.

Переможцям конкурсу будуть вручені цінні призи, а всім іншим учасникам другого етапу творчого змагання  - пам'ятні подарунки.

 Роботи-призери конкурсу дитячо-юнацької творчості:

 "Квітуча країна", Дмитро Дарієнко

"АЕС-Додробут-Батьківщина", Олександра Чумак