Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги суб’єктів господарювання!

16.05.2014
Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

Призупинено отримання та скасування деяких природоохоронних документів дозвільного характеру

 З набуттям чинності 26.04.2014 Закону України від 09.04.2014 № 1193-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» (далі – Закон № 1193-VII), скасовано деякі природоохоронні документи дозвільного характеру:

- дозвіл на проведення спеціальних робіт по спорудженню експлуатаційних свердловин на воду;

- дозвіл на розміщення відходів та ліміти на утворення і розміщення відходів.

До того ж, Законом № 1193-VII внесено зміни до процедури оформлення та видачі дозвільної природоохоронної документації, зокрема це стосується отримання:

- дозволів на спецводокористування, для оформлення яких не визначено процедуру та перелік документів, на підставі яких повинні надаватись згадані дозвільні документи та отримуватись відповідні висновки стосовно можливості здійснення спецводокористування;

- дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, для оформлення яких змінено процедуру отримання погодження територіальних органів Держсанепідслужби щодо можливості видачі згаданих дозвільних документів.

Крім того, збільшено строк дії дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для об’єктів які належать до: першої групи - до семи років, другої групи - до десяти років, третьої групи – на необмежений строк дії.

- дозволів на здійснення операцій у сфері поводження з відходами. Відповідно до ст. 32 Закону України «Про відходи» «забороняється провадити будь-яку господарську діяльність, пов’язану з утворенням відходів, без одержання від місцевих органів виконавчої влади дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами відповідно до вимог цього Закону». Порядок видачі такого дозволу, а також вичерпний перелік документів, які суб'єкту господарювання необхідно подати для його одержання, на даний час Кабінетом Міністрів України не затверджений.

На підставі вищезазначеного, до приведення Кабінетом Міністрів України нормативно-правових актів у відповідність до Закону № 1193-VII, управлінням екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації призупинено прийняття від суб’єктів господарювання документів щодо отримання вказаної вище дозвільної документації та видачу документів дозвільного характеру.