Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Єдині Ми – Єдина Україна!

13.05.2014
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

8 травня напередодні Дня Перемоги учнівський муніципалітет при підтримці управління освіти та за узгодженням з керівництвом міста провів виїзний флеш-моб біля мосту, що з’єднує майданчик ВП ЮУ АЕС з містом. Протягом кількох тижнів  в закладах освіти  проходили  Заходи  присвячені Великій Перемозі у Великій Вітчизняній війні, Другій Світовій війні. Завершальним етапом низки цих  заходів, мала стати участь дітей  в урочистій ході 9 травня. Але в зв’язку з напруженою ситуацією в державі та  за рекомендаціями Міністерства освіти ,  облдержадміністрації, керівництвом міста, було прийнято рішення не залучати дітей до масових заходів. Враховуючи  активну позицію учнівської молоді, їх мобільність  і оперативність, урочиста  лінійка була проведена на мосту Ташлицького водосховища. Начальник управління освіти Юрій Сінчук, голова  учнівського муніципалітету Катерина Новгородська висловили відношення освітян,  учнівської молоді до подій сьогодення, озвучили  слова вдячності ветеранам за Перемогу, окреслили свою безумовну позицію за єдність  України. Свою  думку висловили також завідуюча методичним  кабінетом Любов Маленька, методист  методичного кабінету Наталя Кравченко та  голова міської організації «Батьківщина» Юрій Кравченко, який виступив  на заході у якості мецената.

Програма флеш-мобу передбачала  оголошення хвилини мовчання, коли діти по обидві сторони республіканської траси,   з міні – плакатами «1939-1945 НІКОЛИ ЗНОВУ», вітали  громадян нашої держави, що проїзжали повз на своїх автомобілях. Слід  відмінити, що протягом всього заходу  лацкани на  погрудді дітей прикрашав логотип  маківки,  який спочатку був символом Першої  світової війни, а тоді й Другої.

Завершальним етапом флеш-мобу стало пов’язання жовто-блакитних стрічок  вздовж усього мосту( з умовною кількістю 1415 штук , що дорівнює  кількості днів війни), як символів неподільності  нашої вільної, демократичної України. Свою стрічку разом з дітьми пов’язав  і міський голова Євген Квасневський.

P.S. Наша Батьківщина благає допомогу красномовства, бо так багато її преславних подвигів поминається глибокою  мовчанкою

Феофан Прокопович