Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підсумки тижня: 5-9 травня 2014 року

13.05.2014
Відділ звернень громадян, зв′язків з громадськістю та ЗМІ

Управління житлово-комунального господарства та будівництва:

Підготовлено звітні листи на обласні управління, відповіді на звернення та запитання мешканців міста, що надійшли на офіційний сайт міста, а також відповіді на листи інших управлінь виконавчого комітету. Проведено перевірку пасажиропотоку на міському автобусному маршруті загального користування з перевезення пасажирів до АЕС та ЖД вокзалу для підтвердження розрахунків тарифів на перевезення пасажирів за даними напрямками. Підписані договори на капітальний ремонт 5 ліфтів в житлових будинках. Надані відповіді на запитання, які були задані на звітно-виборчих зборах у міській громадській організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання»:

Технічне обслуговування – 45 ліфтів. Планово-попереджувальний ремонт внутрішньобудинкових електричних мереж (заміна і ремонт пусково-регулюючої апаратури, заміна окремих ділянок електропроводки (стояки), ізолювання проводів, заміна обладнання і деталей ВРУ і РУ, заміна вимикачів ПВ 2*25, АЕ 1031, запобіжників, наконечників, електроламп, патронів, ремонт фасадного освітлення) – 10 житлових будинків. Поточний ремонт ліфтів – 5 одиниць (пр. Леніна, 1 п.7; вул. Миру, 8 п.2,4; вул. Др.народів, 35 п.3; вул. Др.народів, 6). Виконано фарбування: лавок в кількості 11-ти одиниць, урн в кількості 10-ти одиниць за адресами вул. Др.народів, 28; 30.  Виконано фарбування підлоги машинних приміщень житлових будинків по вул.. Енергобудівників, 2 п.2,3,4,5; б-р Шевченка, 6 п.3; фарбування цоколю в обсязі 5 м2 за адресою вул. Др.народів, 14. Виконано ремонт лавок в кількості 8-ми одиниць за адресами пр. Леніна, 18; 33А; б-р Цвіточний, 1; 2; 7; ремонт і фарбування 1 од. МАФ (казковий будиночок) за адресою пр. Леніна,2/Миру,12; встановлено білизняну за адресою вул. Др.народів,32. Виконується викос газонів на прибудинкових територіях 1-5-го мікрорайонів.

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»:

Усуненні підпори на каналізаційних мережах по пр. Леніна, 27, вул. Дружби Народів, 18, бр. Цвіточний, 3, 13. Розпочався поточний ремонт електродвигуна НГВ-2 на ТРП-6. Проводилась чистка робочих коліс насосів ФН-2,4 на КНС-2. На малоповерховій забудові усунений свищ на трубопроводі гарячого водопостачання по вул. Центральна, 28. Виконаний ремонт трубопроводу опалення по бр. Цвіточному, 12. Усунений підпор на каналізаційних мережах по пр. Леніна, 13. На ТРП 4-а проводилось тимчасове відключення гарячого водопостачання для ремонту запірної арматури.

Комунальне підприємство «Служба комунального господарства»:

Благоустрій:

Прибирання міста: згідно періодичності. Вивезення сміття: згідно періодичності. Фарбування лав: пр. Леніна, вул. Дружби Народів, пр. Комуністичний, паркова зона «Олімп», Меморіальний комплекс (94 одиниці). Виконується ремонт мостика на міському пляжі.

Ділянка озеленення:

Прополювання клумб: б-р Курчатова, б-р Цвіточний, сквер №1,  №2. Прополювання розподільчій смуги на  пр. Леніна. Викос трави: сквер №1, сквер №2, вул. Маяковського, вул. Набережна Енергетиків, б-р Шкільний, б-р Цвіточний, б-р Шевченко, паркова зона «Олімп», територія Пугач, траса  №12.

Енергоділянка:

Обхід, огляд опор вуличного освітлення на предмет непрацюючих ламп. Перевод реле часу, згідно графіку. Заміна ламп в світлофорі: пр. Леніна (2 шт.). Заміна  непрацюючих ламп в світильниках вуличного освітлення на території Меморіального комплексу. Монтаж вічного вогню до відзначення Дня Перемоги на Меморіальному комплексі. Заміна непрацюючих ламп: вул. Енергобудівників.

Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізації роботи та взаємодії з правоохоронними органами:

Підготовка поточних звітів, донесень та інформацій до обласних підрозділів органів державної влади. Робота по виконанню плану заходів щодо усунення недоліків (продовження). Коригування паспорту ризику виникнення НС (продовження). Відпрацювання документації евакоорганів міста (продовження). Підготовка до перевірки інспекцією ДСНС України. Перевірено міську  системи оповіщення 07.05.2014. Відкореговано паспорт виникнення надзвичайних ситуацій міста Южноукраїнська. На громадських пунктах охорони правопорядку прийнято 6 громадян. Підготовлено щодобові, щотижневі, щомісячні звіти. Підготовлено розпорядження міського голови: про створення робочої групи щодо вирішення проблемних питань стосовно ліквідації стихійної торгівлі, про створення об’єднаного загону територіальної оборони міста Южноукраїнська, про створення штабу з налагодження оборони міста Южноукраїнська. Прийнято участь у засіданні амін. комісії. Прийнято участь у засіданні з підготовки штабу з налагодження оборони міста. Прийнято участь у засіданні штабу з налагодження оборони міста. Підготовлено інформацію на вимогу прокуратури. Виконання інших доручень загального характеру.

Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:

З метою раннього виявлення та надання допомоги сім'ям з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах (далі – СЖО), протягом тижня фахівцями із соціальної роботи відвідано 22 сім’ї, в яких виховується 29 дітей, та 8 осіб:

- сім’ї/особи, які опинилися в СЖО – 2;

- сім’ї/особи, в яких існує проблема інвалідності – 3;

- потенційні клієнти – 9;

- особи, звільнені з місць позбавлення волі/засуджені до покарань без позбавлення волі – 1;

- одинокі матері – 4;

- багатодітні сім’ї – 2;

- сім’ї, де існувала загроза або зафіксовані випадки вчинення насильства – 2;

- особи похилого віку – 1;

- особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 3;

- сім’ї опікунів/піклувальників – 2;

- особо без постійного місця проживання – 1.

За карткою отримувача послуг надано  144  соціальні послуги, з них: сім’ям з дітьми -  102; особам – 42. Під соціальним супроводом фахівців ЮМЦСССДМ перебуває 33 сім’ї і 2 особи, що опинилися в СЖО, 2 дитячі будинки сімейного типу, 2 прийомні сім’ї, яким надано 133  соціальні послуги, а також: підвищено виховний потенціал – 2; сприяли в працевлаштуванні – 4; сприяли у веденні здорового способу життя – 2; сприяли в оформленні/відновленні документів - 2; проінформовано з правових питань – 3; сприяли в отриманні допомоги в лікуванні, догляді – 4; перенаправлено до інших установ – 3; налагоджено стосунки в сім’ї – 3; поліпшено психоемоційний стан – 2; сприяли у покращенні матеріального становища – 1; сприяли в організації медичного обстеження – 1; оформлено/відновлено документи – 1; навчено практичним навичкам особистої гігієни відповідно віку – 1; повернуто дитину до біологічної сім’ї – 1; проведено психодіагностику – 1; проведено інструктаж з безпеки життєдіяльності – 39.

05 травня проведено семінар для безробітних у міському центрі зайнятості за темою «Протидія торгівлі людьми», охоплено 14 осіб.

07 травня в жіночій консультації відділенні «Клініка дружня до молоді» «Спеціалізованої медико-санітарної частини №2 Міністерства охорони здоров’я України», фахівцем із соціальної роботи здійснено прийом молодих осіб на основі принципів «дружнього підходу до молоді».

08 квітня спеціалістом ЮМЦСССДМ здійснено прийом у консультаційному пункті ЮМЦСССДМ при пологовому відділенні ДЗ СМСЧ-2.

Управління освіти:

З 05.05.2014 по 07.05.2014 проведено змагання «Олімпійські надії» в рамках Спартакіади молодших школярів серед учнів 1-4 класів.

05.05.2014 - Проведено відбір проектів для участі в обласному етапі конкурсу «Тарасовими шляхами» присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.

06.05.2014 - Узагальнено матеріали щодо проведення у закладах освіти занять з протидії корупції. Проведено відбір малюнків для участі в обласному етапі конкурсу малюнків «Я у якісному світі».

07.05.2014 - Відбувся міський фестиваль виконавців творів воєнних років. Відбулась  робоча  нарада керівників  закладів освіти. До Тижня безпеки дитини проведено показові навчання з цивільного захисту на базі опорного дошкільного навчального закладу № 8. Підведено підсумки місячника «Спорт для всіх – спільна турбота».

08.05.2014 - Відбувся флеш-моб з нагоди Дня Перемоги та єдності України. Відбулась робоча нарада по підготовці до свята «Випускник-2014».

Постійно проводиться: перевірка кошторисної документації на ремонтні роботи у закладах освіти; робота з обслуговування мереж тепло-, водопостачання та сантехнічного обладнання у закладах освіти; обслуговування комп’ютерної техніки по закладах освіти; робота з документацією, листування з облдержадміністрацією, міськвиконкомом та підприємствами тощо.

Управління праці та соціального захисту населення:

Заборгованість із виплати заробітної плати по місту відсутня. Проведено 1 рейд з легалізації заробітної плати, перевірено 5 суб’єктів підприємницької діяльності, виявлено                                         1 порушення. Прийнято 22 заяви для оформлення субсидій, 63 заяви для оформлення державної соціальної допомоги. Проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання 18 малозабезпечених громадянин та складено відповідні акти. 2 особи, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, забезпечено гарячими обідами. Надано соціально-побутових послуг 107 громадянам, які знаходяться на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноураїнська». 25 осіб проходять оздоровлення у відділенні соціально-медичних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноураїнська».

Напередодні Дня Перемоги 8 травня привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни, які перебувають на стаціонарному лікуванні, та вручили квіти, святкові набори і вітальні листівки.

8 травня прийняли участь в обласних заходах, пов’язаних з 69-ю  річницею Перемоги.          

Служба у справах дітей:

Прийнято  25  громадян на особистих прийомах. Прийняли участь у 5 судових засіданнях. Відвідали 6 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Відпрацьовано 1 подання щодо неналежного утримання дітей. Проведено комісію з питань захисту прав дітей. КЗ ЦСПРД проведено свято на честь «Дня Перемоги».

Відділ архітектури та містобудування:

Надання відповіді заявникам по прийнятим рішенням міської ради, виконавчого комітету, розпорядженням міського голови виконується по мірі відпрацювання. Підготовка інформації на листи облдержадміністрації, звернення депутатів та мешканців міста: листи облдержадміністрації - 4; інші листи – 5. Розгляд вхідної документації (заяви, звернення, клопотання, листи) – 7.

Підготовка проектів рішень для розгляду  Южноукраїнською міською радою та виконавчим комітетом: проекти рішень виконавчого комітету – 1, проекти рішень сесії – 2. Прийом громадян начальником відділу архітектури та містобудування – 2 громадянина. Підготовка актів готовності приміщень(квартир) до експлуатації після проведеного перепланування – 1 акт.

Відділ земельних відносин та екології:

Розгляд скарг, звернень і заяв громадян, організація та підготовка відповідей на них, прийом громадян: підготовлено 4 листів, надано 7 консультацій. Підготовка договорів оренди земельних ділянок на підставі рішень міської ради, додаткові угоди до договорів оренди земельних ділянок: підготовлено договір оренди земельної ділянки – 1 шт. Підготовка проектів рішень, що виносяться на розгляд засідання міської ради – 3 проекти рішень. Проведено комісію, відповідно розпорядження від 16.01.2014 №05-р «Про створення робочої групи для здійснення перевірки земельної ділянки, що знаходиться в комунальній зоні  №7 міста Южноукраїнськ» - здійснено 1 перевірку.

Управління молоді, спорту та культури:

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради постійно здійснює контроль за виконанням розпоряджень міського голови, рішень виконавчого комітету, міської ради та розпорядчих документів Миколаївської обласної державної адміністрації. Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради проводить збір документів підлітків від 14 до 18 років, які бажають працювати на громадських роботах з 17 червня. Закінчився Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота». Підсумки проведеного місячника надані до Миколаївської обласної державної адміністрації. В міській бібліотеці для дорослих було оформлено виставку – перегляд до Дня Європи, та проведено бесіду- ознайомлення для старшокласників з європейськими цінностями та традиціями. У той же час у міський бібліотеці для дітей пройшла година цікавих повідомлень до Дня Європи для користувачів бібліотеки.

7-8 травня у нашому  місті відбувся відкритий турнір з міні-футболу.

8 травня  о 17 годині на базі дзюдо проведено першість КЗ ЮДЮСШ з сумо.

9 травня у приміщенні ККСС «Олімп» відбувся турнір з шашок та шахів присвячений Дню Перемоги.

9 травня  на музейній площі відбулись урочистості до Дня Перемоги.

10 травня до Дня Європи відбувся флешмоб, організаторами якого стали управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради та управління освіти.

Управління економічного розвитку:

Надано консультації на 2 усних та 1 у телефонному режимі звернення від споживачів з питань захисту їх прав.

06.05.2014 здійснено моніторинг цін на основні продукти харчування, хліб та нафтопродукти у торговельній мережі міста.

Проведено роботу з суб’єктами господарювання щодо їх участі у святковій виносній торгівлі під час відзначення Дня Перемоги та приготування «солдатської» каші. Проводиться робота щодо передачі майна з комунальної та державної форм власності (в тому числі будівля «Дитячої поліклініки», дизель-генератор, транспортні засоби, будівлі). Здійснюється передприватизаційна підготовка об’єктів ініційованих на включення до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська, які підлягають приватизації (відчуженню). Забезпечувалось виконання заходів щодо подальшої ліквідації комунального підприємства «Південсервіс». Організовано засідання комісії з розгляду питань стосовно списання шляхом ліквідації майна з балансів підприємств, установ та організацій комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська.

07.05.2014 відбулася зустріч міського голови Квасневського Є.А. та генерального директора ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» Лісніченка В.А. з суб’єктами господарювання міста Южноукраїнська, які здійснюють діяльність у будівельній галузі. 

Направлено інформацію до Федерації роботодавців ЖКГ України щодо застосування норм галузевої угоди при формуванні тарифів на житлово-комунальні послуги для надання. Оновлено інформацію щодо грантодавців. Проводився аналіз виконання фінансових планів та планів фонду оплати праці  комунальних підприємств міста за І квартал 2014.

Фінансове управління:

За період з 30.04.2014 – 07.05.2014 до міського бюджету надійшло податків і зборів всього 3 465,1 тис.грн., в тому числі до загального фонду 3 382,2 тис.грн., до спеціального фонду 82,9 тис.грн. Від основного бюджетоутворюючого підприємства ВП «ЮУ АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» до міського бюджету надійшло всього 2 722,2 тис.грн. З державного бюджету у вигляді субвенцій перераховано 3 798,5 тис.грн. За вказаний період із міського бюджету профінансовано видатки в сумі 3 508,9 тис.грн. з них на: виплату заробітної плати та відпускних – 290,5 тис.грн; оплату комунальних послуг – 31,4 тис.грн.,  а також 815,2 тис.грн. на: погашення кредиторської заборгованості 2013 року, обслуговування ВДС, оплату теплопостачання, водопостачання та водовідведення, вуличне освітлення, утримання об’єктів благоустрою, фінансову підтримку громадських організацій, попередню оплату для придбання матеріалів для виконання робіт по капітальному ремонту ліфтів та за виконані роботи.  Також за рахунок субвенцій з державного та обласного бюджету виплачено 2371,8 тис.грн. на:  компенсацію за пільгове перевезення окремій категорії громадян, допомоги сім’ям з дітьми. До державного бюджету вилучено 1 613,2 тис.грн. 

*Інформацію надано з метою інформування громадян міста про виконану роботу  управлінь, служб і відділів та публікується щотижнево.