Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Генеральний директор Южно-Української АЕС Володимир Лісніченко зустрівся з ветеранами Великої Вітчизняної війни

08.05.2014
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

 

Напередодні Дня Перемоги в Палаці культури «Енергетик» ВП ЮУАЕС відбулася зустріч адміністрації Южно-Української атомної електростанції з ветеранами Великої Вітчизняної війни та праці. Захід пройшов у форматі круглого столу. Його ініціатором виступив генеральний директор підприємства Володимир Лісніченко, який перед цим також побував в гостях у двох учасників бойових дій - Миколи Сонченка (колишній працівник АЕС) і Леоніда Вадана. Вручив їм добродійну допомогу та подарунки.

Володимир Лісніченко в гостях у Сонченко

Під час круглого столу Володимир Лісніченко, звертаючись до присутніх, сказав, що весь персонал атомної станції та він особисто з глибокою повагою ставляться до покоління, яке винесло на своїх плечах увесь тягар війни.

Хочу сказати велике спасибі за майбутнє, продовжив генеральний директор, - яке ви відвоювали в таких важких умовах, ціною життя та здоров'я. З малих літ дух поваги до вас передається з покоління в покоління. І сьогодні найголовніше цей зв'язок поколінь не втратити. Той народ гідний поваги, який шанує пам'ять полеглих у боях і те, якою ціною дісталася нам свобода.

Під час діалогу южноукраїнські ветерани відверто повідали про проблеми літніх людей. Звучали й нарікання на відміну доплат до державної пенсії колишнім працівникам атомної станції, на що заступник генерального директора з кадрів і соціального розвитку ВП ЮУАЕС Володимир Авраменко відповів: «Так, два роки тому ми припинили доплати до пенсій, закон забороняє державному підприємству надавати благочинну допомогу. Проте вже впродовж 5 років атомна станція проводить постійнодіючу акцію «Ветеран». Щомісяця кожен бажаючий працівник АЕС за власним бажанням перераховує зі своєї зарплати певну суму до бюджету міської ради ветеранів. У 2012 році було зібрано 360 тисяч гривень, минулого року допомога атомників склала 330 тисяч. Думаю, акцію ми продовжуватимемо й надалі, тому що це прояв зрілості колективу, ознака зв'язку поколінь, справа честі».

Гроші, зібрані у рамках акції «Ветеран», спрямовуються на потреби літніх людей, придбання медикаментів, лікування, вирішення побутових проблем, матеріальну допомогу. Так, напередодні Дня Перемоги її отримали 19 учасників бойових дій та 15 осіб, прирівняних до них.

Слід зазначити, що таку добродійну допомогу атомників ветеранам організовано так масово лише на Южно-Українській АЕС. Генеральний директор Володимир Лісніченко назвав цю акцію «перемогою моралі та поваги».

Ветерани війни і праці, учасники бойових дій подякували керівництву підприємства за організацію зустрічі та побажали молодому поколінню гідно продовжувати добрі традиції ЮУАЕС.

Микола Петрович ДРОЗДОВ, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні:

Велике спасибі колективу атомної станції за допомогу. Мені здається, термін «ветеран» говорить сам за себе. Мені 89-й рік. Я побачив усе: і голодомор, і роки репресій, і роки війни (у 17 років мене призвали до армії), і 5 років післявоєнної солдатської служби. Здавалося б, усі ці труднощі позаду. Але сьогодні ми знову стикаємося з ними. А хочеться вже просто пожити. Ще подякую нашій місцевій владі - минулого року я отримав квартиру. Спасибі всім за турботу та увагу. Для нас це дуже дорогого коштує. І давайте не думатимемо про погане сьогодні, давайте думати лише про хороше.