Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Атомники проти корупції

01.04.2014
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

 Дирекція ДП НАЕК "Енергоатом" і керівництво її відокремлених підрозділів, зокрема, ВП "Южно-Українська АЕС", оприлюднили заяви про протидію корупції.

            У документі НАЕК "Енергоатом" зазначається, що як найбільша державна енергогенеруюча компанія, яка на фінансування власних виробничих, інвестиційних і соціальних програм щорічно потребує близько 20 млрд грн, Компанія постійно перебуває в зоні підвищеної корупційної небезпеки. З метою попередження виникнення її проявів, у "Енергоатомі" створено підрозділ, уповноважений вирішувати питання запобігання та протидії корупції. У ключових відокремлених підрозділах Компанії буде призначено посадових осіб, перед якими стоятиме завдання  щодо забезпечення реалізації норм Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції", ведення роз'яснювальної роботи в трудових колективах, виявлення фактів корупційних дій з притягненням до відповідальності винних осіб.

   На сучасному етапі формування та становлення України як незалежної, демократичної і правової держави корупція є особливо небезпечним явищем, тому боротьбу з ним Компанія вважає одним зі своїх пріоритетних завдань.

Заявою, підписаною генеральним директором ВП "Южно-Українська АЕС" Володимиром Лісніченком, керівництво підприємства заявляє про свою прихильність і готовність боротися з корупцією в усіх ланках свого підрозділу. Керівництво ВП ЮУАЕС робитиме все можливе у рамках відведених повноважень для боротьби з корупційними схемами в атомній енергетиці. Основними засадами в цій роботі будуть беззастережна прихильність нормам права, чесність, порядність, незалежність, гласність.

 Для попередження виникнення щонайменших ознак корупції найближчим часом у ВП ЮУАЕС буде внесено відповідну зміну до організаційної структури.

З повним текстом Заяви ВП ЮУАЕС про протидію корупції можна ознайомитися на електронному сайті  підприємства (http://www.sunpp.mk.ua/sites/default/files/documents/zayavlenie_korrupciya.pdf).