Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підсумки тижня: 24-30 березня 2014 року

31.03.2014
Відділ звернень громадян, зв′язків з громадськістю та ЗМІ

 Управління житлово-комунального господарства та будівництва:

Підготовлено звітні листи на обласні управління, відповіді на звернення та запитання мешканців міста, що надійшли на офіційний сайт міста, а також відповіді на листи інших управлінь виконавчого комітету. Виконується підготовка паспортів бюджетних програм по програмно-цільовому методу.

26.03.2014 прийняли участь у нараді з врегулювання питання стосовно надання УПСЗН пільг та субсидій на оплату послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територіях.

Перевірено акти виконаних робіт по утриманню об'єктів благоустрою КП СКГ за березень. Проведено комісійне обстеження зелених насаджень на прибудинкових територіях на предмет видалення сухостоїв та аварійних дерев. Проведено комісійне обстеження місць перетину автодоріг з під’їзними залізничними коліями в межах пром. майданчика  ВП ЮУ АЕС ДП «Енергоатом» на предмет їх технічного стану. Підготовлено розпорядження міського голови «Про проведення загальноміського екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території міста Южноукраїнська в 2014 році».

 

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання»:

Поточний ремонт покрівлі – 336,5 м2 на житлових будинках по вул. Енергобудівників, 3; вул. Набережна Енергетиків,35; б-р Шевченка, 12. Технічне  обслуговування –  57 ліфтів. Планово-попереджувальний ремонт внутрішньобудинкових електричних мереж (заміна і ремонт пусково-регулюючої апаратури, заміна окремих ділянок електропроводки (стояки), ізолювання проводів, заміна обладнання і деталей ВРУ і РУ, заміна вимикачів ПВ 2*25, АЕ 1031, запобіжників, наконечників, електроламп, патронів, ремонт фасадного освітлення) – 14 житлових будинків. Поточний ремонт ліфтів – 5 одиниць (вул. Набережна Енергетиків, 45 п.1 (пасажирський; вантажопасажирський); вул. Дружби Народів, 33 п.1; вул. Дружби Народів, 29 п.1; вул. Дружби Народів, 35 п.1). Виконано остіклення вікон на сходових клітинах за адресами вул. Миру, 4 п.1; вул. Миру, 8 п.4; вул. Дружби Народів, 12 п.6; вул. Миру, 10 п.6; б-р Курчатова, 2 п.2. Виконано ремонт тамбурних дверей житлових будинків по вул. Набережна Енергетиків, 19; 49; б-р Шевченка, 2; пр. Комуністичний, 2. Виконано ремонт МАФ в кількості 2-х одиниць за адресами пр. Леніна, 1 і вул. Набережна Енергетиків; 49; ремонт урн в кількості 4-х одиниць за адресою вул. Миру, 4; ремонт лавок в кількості 4-х одиниць за адресами вул. Миру, 6; 8; вул. Дружби Народів, 12; 17.

 

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»:

Усунення 3 -х  підпорів  на каналізаційних мережах – по вул.  Набережна Енергетиків, 7 (2 підпора), 29. Усунені свищі на трубопроводах гарячого водопостачання малоповерхової забудівлі за наступними адресами: 22.03.2014р. – Козацька, 3, 26.03.2014р.  –  Козацька, 28, Володимирівська, 13,  Садова, 27;  27.03.2014 р - Козацька, 7.

21.03.2014 р. виконаний поточний ремонт мережного насосу  СН-1 в тепло розподільчому пункті ТРП-9.

25.03.14 р. усунений порив трубопроводу холодного водопостачання у 2-му мкр, по проспекту Миру, 10.

25.03.14 р. з 9-00 год. до 12-05 год. відбулось відключення житлових будинків по бул.Цвіточному, 8, 12 та пр. Леніна, 27, 29 в зв 'язку з усуненням  пориву трубопроводу холодного водопостачання по бул-ру Цвіточному, 12.

27.03.14 р. усунений порив трубопроводу гарячого водопостачання в районі гурт. № 4.

27.03.14 р. усунений порив трубопроводу гарячого водопостачання по проспекту Леніна, 17.

27.03.14 р. виконаний ремонт запірної арматури на трубопроводах гарячого водопостачання дитячого садочку  № 5.

27.03.14р. з 8-10 год. до 18-15 год. відбулося відключення холодного водопостачання на місто у зв'язку з проведенням ремонтних робот на водоочисних спорудах ВП ЮУ АЕС.

 

Комунальне підприємство «Служба комунального господарства»:

Благоустрій:

Прибирання міста: згідно періодичності. Вивезення сміття: згідно періодичності. зачистка доріг міста від протиожеледної суміші та вивіз: пр. Леніна, вул. Паркова, вул. Миру (6м3).

Ділянка озеленення:

Розгортання кущів троянд: пр. Леніна, паркова зона «Олімп», вул. Дружби Народів, ЦДЮТ. Обрізка кущів троянд: пр. Леніна, паркова зона «Олімп», вул. Дружби Народів, ЦДЮТ. Прополювання клумб. Вантаження зеленої маси: пр. Леніна (1 причеп).

Энергоділянка:

Обхід, огляд опор вуличного освітлення на предмет непрацюючих ламп. Перевод реле часу, згідно графіку. Заміна магнітного пускача: в’їзд №2. Заміна ламп в світильника вуличного освітлення: пр. Леніна, вул. Набережна Енергетиків, Енергобудівників, Маяковського, Пугачова, Куйбишева, Дружби Народів, МПЗ, дорога Богданівка-Костянтинівна (26 шт.).

 

Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізації роботи та взаємодії з правоохоронними органами:

Підготовка звітів, донесень та інформацій до обласних підрозділів органів державної влади, відповідей на щомісячні контролі, надання інформацій згідно табелю термінових та строкових донесень. Робота по виконанню плану заходів щодо усунення недоліків. Відпрацювано частково документацію евакоорганів міста ( в частині складання списку населення міста та погодження розміщення населення на запасному пункті евакуації – Криве Озеро). Коригування паспорту ризику виникнення НС (частково). Підготовлено та надано матеріали до рубрики "Підготовка до перевірки інспекцією ДСНС України" на офіційному сайті міста. Затверджено  розпорядження міського голови "Про основні завдання цивільного захисту міста Южноукраїнська на 2014 рік" та "Про визначення місця масового відпочинку громадян біля води». Надано практичну та методичну допомогу спеціалізованій медичній службі цивільного захисту міста з питань планування. На громадських пунктах охорони правопорядку прийнято 6 громадян. Перевірено 4  особи УДЗ за місцем мешкання. Організовано роботу щодо допомоги військовим частинам. Надання методичної допомоги по заповненню декларацій за 2013 рік. Проведено роботу щодо узагальнення наданої допомоги військовим частинам виконавчими органами ради та комунальними підприємствами. Підготовлені заявки на транспорт, для перевезення військовозобов’язаних до військових частин м. Миколаєва. Підготовлено доповнення до комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян в м. Южноукраїнську на    2011-2015 роки, затвердженої рішенням міської ради від 31.01.2011 № 58. Підготовлено матеріали на засідання спостережної комісії. Виконання інших доручень загального характеру.

Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:

З метою раннього виявлення та надання допомоги сім'ям з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах (далі – СЖО), протягом тижня фахівцями із соціальної роботи відвідані 30 сімей, в яких виховується 39 дітей,  та 10 осіб:

- сім’ї, що опинилися в СЖО – 16;

- сім’ї/особи, в яких існує проблема інвалідності – 8;

- потенційні клієнти – 3;

- сім’ї опікунів/піклувальників – 1;

- особи, звільнені з місць позбавлення волі/засуджені до покарань без позбавлення волі – 3;

- багатодітні сім’ї – 1;

-  учнівська/студентська  молоді – 6;

- вагітні – 1;

- дитина, позбавлена батьківського піклування – 1.

За карткою отримувача послуг надано  179  соціальних послуг, з них: сім’ям з дітьми -  133; особам – 46. Взято під соціальний супровід 1 сім’ю, яка опинилася в СЖО. Під соціальним супроводом фахівців ЮМЦСССДМ перебуває 27 сімей і 2 особи, що опинилися в СЖО, 2 дитячі будинки сімейного типу, 2 прийомні сім’ї, яким надано 69  соціальних послуг, а також: переадресовано до інших установ – 1; сприяли в покращенні матеріального становища – 1; налагоджено стосунки в сім’ї – 4; поліпшено психоемоційний стан – 2; сприяли в отриманні допомоги в лікуванні – 3; сприяли в проходженні медичного обстеження – 1; залучено до гурткової роботи – 1; сприяли у працевлаштуванні – 1; сприяли у покращенні побутових умов – 1; підвищено виховний потенціал – 6.

24 березня проведено вуличну акцію «STOP Туберкульоз», охоплено біля 200 мешканців міста.

26 березня проведено чергове заняття Школи відповідального батьківства за темою: «Підліток і дорослі», роботою охоплено 5 батьків.

26 березня в жіночій консультації відділенні «Клініка дружня до молоді» «Спеціалізованої медико-санітарної частини №2 Міністерства охорони здоров’я України», фахівцем із соціальної роботи здійснено прийом молодих осіб на основі принципів «дружнього підходу до молоді».

28 березня проведено спільну нараду за участю представників ЮМЦСССДМ, Южноукраїнського міського підрозділу Кривоозерського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби  України в Миколаївській області, управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, щодо забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі/звільнені від відбування покарань з випробуванням.

Управління освіти:

24.03.2014 - Підготовлено інформацію в ВК МР «Про відзначення 70-річчя визволення Миколаївської області» та на офіційний сайт міста і на сайт УО «Про заходи щодо відзначення 70-річчя визволення Миколаївської області та села Костянтинівки». Відбулась висадка дерев в парку імені «Т.Г.Шевченка».

25.03.2014 - Підготовлено інформацію в УМСК  «Про заходи вшанування жертв Голодомору 1932-33 р.р.», «Про увічнення пам'яті жертв Голокосту, голодоморів, політичних репресій». Підготовлено інформацію в УМСК та УПСЗН  «Про відзначення 70-річчя визволення України і 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні». Проведений круглий стіл «Наступність у роботі між дошкільної та початкової ланки освіти».

26.03.2014 - Відбулось засідання колегії управління освіти. Відбулась робоча нарада представників СЕС з керівниками закладів освіти, їх заступниками з АГЧ, завідувачами виробництвом, медсестрами, комірниками.

27.03.2014 - Прийняли участь у засіданні координаційної громадської ради  при міському голові. Проведений міський семінар учителів фізичної культури, психологів, соціологів та педагогів-організаторів «Чесна гра» на базі ЮЗШ№2. Відбулось обласне методичне об’єднання педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів з питання «Виховання підростаючого покоління засобами театралізованого мистецтва» на базі ЦДЮТ.

28.03.2014 - Здійснена підготовка до проведення пробного ЗНО на базі ЮЗШ№1. Відбулась робоча нарада по підготовці до перевірки з питань організації правової освіти.

Протягом тижня: прийняли участь у Всеукраїнських предметних олімпіадах.

Постійно: перевірена кошторисна документація на ремонтні роботи у закладах освіти; проводиться робота з обслуговування мереж тепло-, водопостачання та сантехнічного обладнання у закладах освіти; здійснювалось обслуговування комп’ютерної техніки по закладах освіти; проведена відповідна робота з документацією, листування з облдержадміністрацією, міськвиконкомом та підприємствами тощо.

 

Управління праці та соціального захисту населення:

Заборгованість із виплати заробітної плати по місту 767,4 за рахунок боргу щодо виплати заробітної плати на підприємстві ЮУ ВП КФП «Тепличний комбінат». Проведено 1 рейд з легалізації заробітної плати, перевірено 5 суб’єктів підприємницької діяльності, 3 порушення. Прийнято 10 заяв для оформлення субсидій, 64 заяви для оформлення державної соціальної допомоги. Проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання 120 малозабезпечених громадян та складено відповідні акти. 5 осіб, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, забезпечено гарячими обідами. Надано соціально-побутових послуг 105 громадянам, які знаходяться на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноураїнська». 25 осіб проходять оздоровлення у відділенні соціально-медичних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноураїнська».

24 березня 2014 року відбулось засідання координаційної ради по виконанню міської комплексної Програми «Турбота».

27 березня 2014 року привітали з 95-ою річницею мешканку міста, учасника Великої Вітчизняної війни Саган Марію Михайлівну. Ювіляру вручили цінний подарунок та квіти.

27 березня 2014 року відбувся прийом громадян начальником управління надання державної допомоги та пенсійного забезпечення департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Тамілою Сербульовою.

27 березня 2014 року у приміщенні загальноосвітньої школи № 3 відбулася зустріч керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з представниками громадських організацій, що опікуються питаннями соціального захисту постраждалих громадян.          

Служба у справах дітей:

Прийнято  28  громадян на особистих прийомах. Прийняли участь у 6 судових засіданнях. Відвідали 12 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Поведений рейд «Діти вулиці». Підготовлений висновок до суду щодо відібрання дитини без позбавлення батьківських прав. Підготовка висновків до суду про визначення способу спілкування з дітьми та позбавлення батьківських прав. Прийняли участь у сесії міської ради. Прийняли участь у засіданні комісії з питань охорони здоров’я дітей - інвалідів. Начальник служби прийняла участь у засіданні колегії служби у справах дітей облдержадміністрації та семінарі - нараді начальників служб у справах дітей Миколаївської області.

Відділ архітектури та містобудування:

Надання відповіді заявникам по прийнятим рішенням міської ради, виконавчого комітету, розпорядженням міського голови виконується по мірі відпрацювання. Підготовка інформації на листи облдержадміністрації, звернення депутатів та мешканців міста: листи облдержадміністрації - 3; інші листи – 2. Розгляд вхідної документації (заяви, звернення, клопотання, листи) – 8.

Підготовка проектів рішень для розгляду  Южноукраїнською міською радою та виконавчим комітетом: проекти рішень виконавчого комітету – 3, проекти рішень сесії – 2. Прийом громадян начальником відділу архітектури та містобудування – 10 громадян. Підготовка актів готовності приміщень (квартир) до експлуатації після проведеного перепланування – 3 акти.

 

Відділ земельних відносин та екології:

Розгляд скарг, звернень і заяв громадян, організація та підготовка відповідей на них, прийом громадян: підготовлено 5 листів, надано 12 консультацій. Підготовка договорів оренди земельних ділянок на підставі рішень міської ради, додаткові угоди до договорів оренди земельних ділянок: підготовлено  5 договорів про встановлення особистого строкового сервітуту; підготовлено 6 договорів оренди земельної ділянки. Підготовка проектів рішень, що виносяться на розгляд засідання міської ради – 2 проекта рішень. Підготовка проектів рішень, , що виносяться на розгляд засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради – 1 проект рішення.

Управління молоді, спорту та культури:

Спеціалістами відділу молоді та спорту було видано 2 посвідчення багатодітної сім'ї (1- дорослому, 1- дитині).

З 20-23 березня на базі ЮЗШ № 3 відбулися змагання з волейболу серед юнаків та дівчат, в яких брали участь команди з дитячо-юнацької спортивної школи нашого міста, м. Вознесенськ та села Побузьського.

Проведено Чемпіонат України з фут залу серед ветеранів. Збірна команда з футзалу міста Южноукраїнська посіла Ш місце. У комунальному закладі «Міська бібліотека для дітей» відбулося відкриття Всеукраїнського тижня дитячої книги «З книгою ми дружимо, живемо – не тужимо». Розпочався тиждень дитячої книги з літературної мандрівки «Лабіринтами прочитаних книг». Вихованці комунального закладу «Южноукраїнська дитяча юнацько-спортивна школа» від’їхали на Чемпіонат України з сумо (м. Артемівськ), який проходить з 27 по 29 березня. Спеціалістами управління проводиться підготовка до проведення акції «Зробимо Україну чистою».

 

Управління економічного розвитку:

Надано консультації на 3 усних та 1 у телефонному режимі звернення від споживачів з питань захисту їх прав. Надано 2 консультації щодо здійснення підприємницької діяльності відповідно до законодавства України.

25.03.2014 здійснено моніторинг цін на основні продукти харчування та нафтопродукти у торговельній мережі міста.

Велось поточне листування. Зведення щоквартальних звітів. Проводиться робота щодо передачі майна з комунальної та державної форм власності (в тому числі будівля «Дитячої поліклініки», дизель-генератор, транспортні засоби, будівлі). Ведеться робота з реєстраційною службою щодо отримання інформаційних довідок та щодо подання пакету документів на державну реєстрацію права власності на нерухоме майно комунальної форми власності територіальної громади міста Южноукраїнська. Проводиться аналіз звітів по результатам інвентаризації комунальних підприємств міста та реєстрів руху майна територіальної громади Южноукраїнської міської ради, здійснювалось узагальнення. Здійснювалась підготовка рішень щодо руху майна підприємств комунальної форми власності. Проводилась робота щодо контролю за звітуванням комунальними підприємства по списанню майна комунальної власності. Проводиться підготовка до чергового засідання з конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки об’єктів (майна) комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська, які будуть передаватися в оренду. Проводиться підготовка до чергового засідання конкурсної комісії по наданню в оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста  Южноукраїнська. Проводилась робота щодо визначення розміру коштів, необхідних на виконання заходів щодо перейменування проспектів Леніна та Комуністичного в місті Южноукраїнськ, зокрема направлено запити до відповідних установ. На виконання листа заступника голови Миколаївської облдержадміністрації від 04.03.2014 № 1694/16-05–28/6–13 до департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Миколаївської ОДА підготовлено та направлено інформацію щодо здійснення аналізу оцінки результативності діяльності виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради за 2013 рік. Проводився аналіз показників соціально-економічного розвитку м. Южноукраїнська за січень-лютий 2014 року. На виконання листа першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.03.2014 №7/12-2537 до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підготовлено та направлено інформацію щодо залучення міжнародної технічної допомоги в м. Южноукраїнськ. Проводилась аналіз показників виробничої програми на 2014 рік комунального підприємства ТВКГ. Розробляється проект Протоколу №2 засідання балансової комісії.

Фінансове управління:

За період з 21.03.2014 – 27.03.2014 до міського бюджету надійшло податків і зборів всього 2 050,4 тис.грн., в тому числі до загального фонду 2 038,8 тис.грн., до спеціального фонду 11,6 тис.грн. Від основного бюджетоутворюючого підприємства ВП «ЮУ АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» до міського бюджету надійшло всього 1 133,4 тис.грн. З державного та обласного бюджету у вигляді субвенцій перераховано 76,5 тис.грн. За вказаний період із міського бюджету профінансовано видатки в сумі 3399,2 тис.грн. з них на: виплату заробітної плати – 2667,8 тис.грн.; оплату харчування – 13,1 тис.грн.; оплату комунальних послуг – 1,0 тис.грн. а також 408,8 тис.грн. на: відрядження; погашення кредиторської заборгованості 2013 року, послуги банку, зв’язку, послуги системи «Ліга» та Інтернету; вивіз та складування ТПВ; експлуатаційні видатки; заправка та ремонт оргтехніки; обслуговування ВДС; придбання медикаментів пільгової категорії громадян; послуги тривожної сигналізації; оновлення програмного забезпечення «МЕДок»; поточний ремонт під’їздів; виконання робіт по зимовому утриманню міських доріг; продукти харчування ВІЛ-інфікованим дітям; фінансову підтримку громадських організацій; медикаменти для окремої категорії громадян; обслуговування внутрішньобудинкових мереж; оплату послуг по безкоштовному  зубопротезуванню окремій категорії громадян; придбання офісного паперу та тонеру; заправка та відновлення картриджів; діагностику автомобіля; членський внесок за 2014 рік; придбання човна та електродвигуна; розроблення гідравлічного розрахунку теплових мереж міста; реконструкцію магістральних трубопроводів теплотраси АЕС-місто. Також за рахунок субвенцій з державного бюджету виплачено 308,6 тис.грн. на: виплату пільг та житлових субсидій окремій категорії громадян на оплату електроенергії, природного газу, послуг ЖКП; компенсаційні виплати на пільговий проїзд та інші пільги окремій категорії громадян; медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; поховання учасників бойових дій; пільги окремій категорії громадян на зв’язок та пільговий проїзд. До державного бюджету вилучено 586,6 тис.грн.

*Інформацію надано з метою інформування громадян міста про виконану роботу  управлінь, служб і відділів та публікується щотижнево.