Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Стан онкологічної допомоги в СМСЧ № 2. Виконання Державної Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2007-2016 роки

26.03.2014
СМСЧ № 2

 З метою покращення надання допомоги населенню і профілактики онкологічних захворювань в м. Южноукраїнську 25.03.2014 р. проведено медичну нараду на тему: «Стан онкологічної допомоги в СМСЧ № 2. Виконання Державної Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2007-2016 роки», виконання міської програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2013-2016 рр.

Сьогодні рак є глобальною епідемією. Наразі у всьому світі від раку гине більше людей, ніж від ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та малярії разом узятих.

Велике занепокоєння викликає той факт, що рік від року рак молодшає. Але в той же час значну кількість видів раку, які колись вважалися смертним вироком, тепер можна вилікувати, а в багатьох випадках – ефективно лікувати. Це – оптимістична тенденція сьогодення.

Прогрес щодо розуміння факторів ризику, профілактика раку, раннє виявлення, сучасні методи діагностики та лікування значно поліпшили ситуацію. За рідкісними винятками, ранні стадії раку не призводять до смертельних випадків і добре піддіються лікуванню.

Показники онкологічної допомоги населенню м. Южноукраїнська в останні роки краще обласних: нижчі за обласні показники виявлення злоякісних новоутворень в занедбаному стані, дорічної летальності та смертності від онкологічних захворювань; вищі за обласні показники виявлення хвороб при профілактичному огляді, морфологічного підтвердження захворювань та охоплення специфічним лікуванням.

Шановні Южноукраїнці, виявлення понад 60 % злоякісних новоутворень в ранній стадіях можливе при звичайних профілактичних оглядах та флюорографії, без використання спеціальних високо вартісних методів обстеження.

Пам’ятайте – злоякісне новоутворення, це не вирок! Виявлення хвороби на перших стадіях своєчасне та правильне лікування дозволяють досягнути хороших результатів, більше двох третин хворих одужують і зберігають задовільну якість життя. Звертайтесь до поліклініки, в жіночу консультацію, регулярно проходьте профілактичні медичні огляди і флюорографію.

При найменшій підозрі на онкологічні захворювання консультація лікаря є обов`язковою!