Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбувся І-й Міжрегіональний чемпіонат по спідкубінгу

25.03.2014
Громадська організація «Южноукраїнський альянс спідкубінгу» управління освіти міської ради

 21 березня в Южноукраїнську на базі  ЮЗШ № 4  відбувся перший Міжрегіональний чемпіонат по спідкубінгу. В урочистостях з нагоди відкриття чемпіонату взяв участь міський голова Євген Квасневський. Під час урочистих заходів провідний спеціаліст відділу Державної реєстрації управління юстиції м. Южноукраїнська Марія Латій оголосила про офіційну реєстрацію в нашому місті громадської організації «Южноукраїнський альянс спідкубінгу» та вручила реєстраційні документи її президенту Юрію Сінчуку. Додаткової святковості заходу додала присутність учасника шоу «Україна має талант» четвертого та п’ятого сезонів Романа Остапенка та його дружини Юлії, які є офіційними засновниками організації «Київський швидкубінг».

Міський голова Євген Квасневський   привітав на святі гостей із Києва та відзначив, що галузь «Освіта» міста знаходиться на правильному шляху і за останні 5 років це вже п’ятий загальноміський захід, який наряду з іншими  стає загальноприйнятим учасниками навчально-виховного процесу.

Роман та Юлія Остапенки відзначили, що їм приємно бути присутніми під час реєстрації нової організації, що буде мати пряме відношення до спідкубінгу та  заснуванні щорічного Міжрегіонального чемпіонату по спідкубінгу в м. Южноукраїнську; висловили надію на подальшу тісну співпрацю, запевнили у готовності надавати допомогу в укріпленні матеріально-технічної бази змагань, відзначили високу організаційну підготовку до відкриття і проведення змагань.

На перший чемпіонат в місті зареєструвалися учасники  з Дніпропетровської, Миколаївської областей та м. Миколаєва. У змаганнях взяли участь 18 спідкуберів. Протягом чотирьох годин учасники доводили один одному здатність якнайшвидше збирати кубік Рубіка. Відповідно до  правил,  за якими проводилися змагання, після відбіркового туру до чвертьфіналу потрапили 10 учасників; до півфіналу – 5 і до фіналу – 3.  За  результатами  змагань,  п’ятим  став   Козоріз  В'ячеслав,  учень  ЮЗШ № 2, який справився із завданням за  1 хв.13 секунд; четвертим  став  Донцов  Ігор, учень ЮЗШ № 1, -  1 хв. 7 секунд. Офіційні призові місця  журі розподілило  наступним чином:

- пам’ятний сертифікат, плакет «ІІІ швидкість» і грошову винагороду  отримав учень Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 28 Концевич Олег, результат якого був 55 секунд;

- пам’ятний сертифікат, плакет «ІІ швидкість» і грошову винагороду отримав учень Южноукраїнської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 4 Белокаменський Володимир, - з результатом 44 секунди;

- пам’ятний сертифікат, плакет «Чемпіон» і головний приз комп’ютерний планшет дістався  учню Южноукраїнської загальноосвітньої І – ІІІ ступенів № 1 ім. Захисників Вітчизни  Свинтицькому  Микиті, який за 32 секунди склав кубика Рубіка.

Організатори чемпіонату висловлюють подяку меценатам, які надали фінансову підтримку   і виявили бажання постійно фінансувати даний захід. Це   Брагар Олена Євгенівна , Приходько Віталій  Миколайович, Снітков  Сергій  Михайлович.

Учасники змагань, які показали високі результати,  отримали  подарунки від   гостей - Романа і Юлії Остапенко.