Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підсумки тижня: 17-23 березня 2014 року

24.03.2014
Відділ звернень громадян, зв′язків з громадськістю та ЗМІ

 Управління житлово-комунального господарства та будівництва:

Підготовлено звітні листи на обласні управління, відповіді на звернення та запитання мешканців міста, що надійшли на офіційний сайт міста, а також відповіді на листи інших управлінь виконавчого комітету. Виконується підготовка паспортів бюджетних програм по програмно-цільовому методу.

20.03.2014 прийняли участь у засіданні міського координаційного комітету з питань безпечної життєдіяльності населення.

20.03.2014 прийняли участь у плановому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради.

Проведено нараду по обговоренню питань у зв'язку з внесенням змін до проекту по модернізації самострумного колектору вздовж вул. Набережна Енергетиків. Підготовлено рішення виконавчого комітету «Про затвердження міських Правил приймання стічних вод від абонентів у відомчу та комунальну систему каналізації міста Южноукраїнська». Підготовлено рішення виконавчого комітету «Про закінчення опалювального сезону 2013-2014 року». Створено комісію по обстеженню місць перетину автодоріг з під’їзними залізничними коліями в межах проммайданчика  ВП ЮУ АЕС ДП «Енергоатом» на предмет їх технічного стану. 

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання»:

Поточний ремонт покрівлі – 200 м2 на житловому будинку по пр. Леніна,18. Технічне  обслуговування –  39 ліфтів. Планово-попереджувальний ремонт внутрішньобудинкових електричних мереж (заміна і ремонт пусково-регулюючої апаратури, заміна окремих ділянок електропроводки (стояки), ізолювання проводів, заміна обладнання і деталей ВРУ і РУ, заміна вимикачів ПВ 2*25, АЕ 1031, запобіжників, наконечників, електроламп, патронів, ремонт фасадного освітлення) – 11 житлових будинків. Поточний ремонт ліфтів – 8 одиниць (вул. Набережна Енергетиків, 45 п.2 (пасажирський; вантажопасажирський) вул. Набережна Енергетиків, 29 п.2; вул. Дружби Народів, 33 п.2, 3; вул. Дружби Народів, 29 п.1; вул. Енергобудівників, 13 п.2; пр. Комуністичний, 10 п.1; пр. Комуністичний, 5 п.4 ). Силами КП ЖЕО за кошти орендної плати виконано капітальний ремонт 1-го ліфта за адресою вул. Енергобудівників, 15 п.5. Виконано остіклення вікон на сходових клітинах за адресами вул. Миру, 4 п.3; пр. Леніна, 7 п.4, 6; вул. Дружби Народів, 6 п.1; пр. Комуністичний, 7 п.6. Виконано оштукатурювання цементним розчином: ганків житлових будинків по вул. Дружби Народів, 30 п.6; вул. Дружби Народів, 28 п.1; поріжків біля ліфтів за адресами по вул. Дружби Народів, 17 п.1, 3; вул. Дружби Народів, 1 п.2; ремонт обрамлення ліфтів на перших поверхах за адресою пр. Комуністичний, 7 п.1. Виконано ремонт МАФ в кількості 1 одиниці за адресами пр. Леніна, 1; ремонт урни за адресою вул. Набережна Енергетиків, 39 п.5; пофарбовано поручні біля входів в під’їзд за адресами вул. Миру, 10 п.1; б-р Шкільний, 8 п.1.

 

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»:

Усунення 2-х підпорів на каналізаційних мережах – по вул. Набережна Енергетиків, 15, по вул. Дружби Народів, 29 А. Усунені свищі на трубопроводах гарячого водопостачання малоповерхової забудівлі за наступними адресами: 17.03.2014р. – Cадова, 5; 19.03.2014р. – Центральна, 12, Садова, 27, Богдана Хмельницького, 3;  21.03.2014 р -  Козацька, 21.

17.03.14 р. усунений порив трубопроводу гарячого водопостачання у 2-му мкр, по бульвару Шкільному, 6.

18.03.14 р. усунений порив трубопроводу гарячого водопостачання у 2-му мкр, в районі ж/б № 51.

17.03.2014 р. виконаний ремонт фекального насосу ФН-3  на КНС-2 (заміна набивки сальників).

18.03.2014 р виведені в ремонт фекальні насоси ФН-2, ФН-4 на КНС-3.

 

Комунальне підприємство «Служба комунального господарства»:

Благоустрій:

Прибирання міста: згідно періодичності. Вивезення сміття: згідно періодичності. Зачистка доріг міста від протиожеледної суміші: пр. Леніна, вул. Набережна Енергетиків, вул. Дружби Народів, вул. Молодіжна, в’їзд №2. Прибирання території скали «Пугач».

Ділянка озеленення:

Розгортання кущів троянд: пр. Леніна (450шт.). Прополювання троянд: 833,38 м2. Вантаження зеленої маси: 4м3. Розрівнювання  в скопаної поверхні: 833,38 м2. Перекопування розподільчої смуги: пр. Леніна (50м2). Валка сухостійних дерев (І мкр.)- 9 дерев. Вантаження сухого гілля: 2 причепа.

Энергоділянка:

Обхід, огляд опор вуличного освітлення на предмет непрацюючих ламп. Перевод реле часу, згідно графіку. Заміна пошкоджених плафонів та ламп в світильника вуличного освітлення: вул. Дружби Народів, паркова зона, парк «Перемоги».

 

Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізації роботи та взаємодії з правоохоронними органами:

Підготовка звітів, донесень та інформацій до обласних підрозділів органів державної влади, відповідей на щомісячні контролі, надання інформацій згідно табелю термінових та строкових донесень. Робота по виконанню плану заходів щодо усунення недоліків. Відпрацювано частково документацію евакоорганів міста (в частині складання списку населення міста та погодження розміщення населення на запасному пункті евакуації – Криве Озеро). Коригування паспорту ризику виникнення НС (частково). Підготовлено та надано матеріали до рубрики "Підготовка до перевірки інспекцією ДСНС України" на офіційному сайті міста. Підготовлено  проекти розпорядження міського голови "Про основні завдання цивільного захисту міста Южноукраїнська на 2014 рік" та "Про визначення місця масового відпочинку громадян біля води".

20.03.2014 року проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянуто 5 питань.

На громадських пунктах охорони правопорядку прийнято 2 громадянина. Підготовлено розпорядження «Про створення робочої групи з питань організації роботи щодо допомоги військовим частинам». Прийнято участь у засіданні адміністративної комісії. Перевірено 5  осіб УДЗ за місцем мешкання. Проведено 1 раду засідання громадськості. Створено робочу групу з питань організації роботи щодо допомоги військовим частинам України та організовано роботу щодо допомоги військовим частинам. Надання методичної допомоги по заповненню декларацій за 2013 рік. Підготовлено запити на виконання квартальних звітів. Розроблені посадові інструкції, відкореговано положення про відділ мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами. Виконання інших доручень загального характеру.

Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:

З метою раннього виявлення та надання допомоги сім'ям з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах (далі – СЖО), протягом тижня фахівцями із соціальної роботи відвідано 20 сімей, в яких виховується 32 дитини,  та 3 особи:

- сім’ї, що опинилися в СЖО – 2;

- сім’ї/особи, в яких існує проблема інвалідності – 2;

- потенційні клієнти – 4;

- сім’ї опікунів/піклувальників – 1;

- особи, звільнені з місць позбавлення волі/засуджені до покарань без позбавлення волі – 1;

- сім’ї, де існувала загроза або зафіксовані випадки вчинення насильства – 7;

- багатодітні сім’ї – 2;

- одинокі матері – 4.

За карткою отримувача послуг надано 118 соціальних послуг, з них: сім’ям з дітьми -  105; особам – 13. Взято під соціальний супровід 1 сім’ю, яка опинилася в СЖО. Під соціальним супроводом фахівців ЮМЦСССДМ перебуває 26 сімей і 2 особи, що опинилися в СЖО, 2 дитячі будинки сімейного типу, 2 прийомні сім’ї, яким надано 37  соціальних послуг, а також:

- сприяли у оформленні/відновленні документів – 2;

- проведено заняття за корекційною програмою – 1;

- підвищено виховний потенціал – 5;

- сприяли у вирішенні житлово-побутових умов – 1;

- проведено профілактичну роботу щодо шкідливих звичок – 8.

17 березня проведено семінар для безробітних у міському центрі зайнятості за темою «Протидія торгівлі людьми», охоплено 13 осіб.

17 березня проведено лекцію для батьків у загальноосвітній школі за темою «Формування здорового способу життя у сучасних школярів», охоплено 82 особи

19 березня у загальноосвітній школі №2 директором ЮМЦСССДМ проведено лекцію для батьків за темою «Відповідальність батьків за виховання дітей».

20 березня проведено заняття з групою взаємо підтримки батьків, які виховують дітей з особливими потребами за темою «Психологічні проблеми сімейного виховання дітей з обмеженими можливостями», охоплено 4 батьків.

20 березня спеціалістом Центру здійснено прийом у консультативному пункті ЮМЦСССДМ при пологовому відділенні ДЗ СМСЧ-2.

Протягом тижня у загальноосвітніх школах проведено 4 лекції за темою «Здоровий спосіб життя. Туберкульоз – хвороба сторіччя», охоплено  97 учнів.

Управління освіти:

17.03.2014 - Долучились до участі у Міжнародному конкурсі найкращих робіт з моніторингу стану довкілля України серед учнів, студентів та молодих вчених, організованим  Вознесенським МУВГ.

З 17.03.2014 по 19.03.2014 направлено на міські курси з цивільного захисту працівників освітніх закладів (відповідно плану).

19.03.2014 - Брали участь у міському семінарі «Інноваційні підходи до організації до профільного та профільного навчання з метою формування освітньої траєкторії учня» на базі МНВК. Відбулась перевірка стану правової освіти у ДНЗ №3 спільно з міським управлінням юстиції. Відбувся міський семінар учителів української мови та літератури, російської мови, світової літератури на базі гімназії №1.

20.03.2014 - Проведено перевірку стану профілактичної роботи соціально-психологічної служби загальноосвітніх навчальних закладів.

21.03.2014 - Відбувся  І  Міжрегіональний  турнір  по спідкубінгу  на базі ЮЗШ №4. Стартував обласний екологічний проект «Приєднайся до дня довкілля – посади калину» (на відзначення 200- річчя від дня народження Т. Г. Шевченка). Проведено ІІІ (фінальний) тур турніру «П’ятнашки» на базі ЦРД «Гармонія».

Протягом тижня: продовжено вивчення стану викладання географії в 9-х класах школах міста.

Постійно: перевірена кошторисна документація на ремонтні роботи у закладах освіти; проводиться робота з обслуговування мереж тепло-, водопостачання та сантехнічного обладнання у закладах освіти; здійснювалось обслуговування комп’ютерної техніки по закладах освіти; проведена відповідна робота з документацією, листування з облдержадміністрацією, міськвиконкомом та підприємствами тощо.

 

Управління праці та соціального захисту населення:

Заборгованість із виплати заробітної плати по місту 767,4 за рахунок боргу щодо виплати заробітної плати на підприємстві ЮУ ВП КФП «Тепличний комбінат». Проведено 1 рейд з легалізації заробітної плати, перевірено 9 суб’єктів підприємницької діяльності.                      Прийнято 15 заяв для оформлення субсидій, 59 заяву для оформлення державної соціальної допомоги. Проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання 74 малозабезпечених громадян та складено відповідні акти. 5 осіб, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, забезпечено гарячими обідами. Надано соціально-побутових послуг 109 громадянам, які знаходяться на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)                              м. Южноураїнська». 25 осіб проходять оздоровлення у відділенні соціально-медичних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноураїнська».

19 березня 2014 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

19 березня 2014 року в управлінні праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради відбувся семінар з роботодавцями міста Южноукраїнська. У семінарі прийняли участь 20 роботодавців, серед яких розповсюджено буклети на теми: «Трудовий договір гарантія соціального захисту працівників», «Компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Оплата праці».

20 березня 2014 року в сесійній залі Южноукраїнської міської ради відбулося засідання координаційного комітету з питань безпечної життєдіяльності населення. За результатами проведеного засідання надані відповідні доручення.          

Служба у справах дітей:

Прийнято  32  громадян на особистих прийомах. Прийняли участь у 9 судових засіданнях. Відвідали 8 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Відвідали 3 сімей опікунів та  усиновлювачів. Прийняли участь у комісійних відвідуваннях сімей. Прийняли участь у засіданні виконавчого комітету. Проводиться підготовка висновків до суду про визначення способу спілкування з дітьми та позбавлення батьківських прав. Відпрацьовані листи та подання щодо захисту прав дітей.

Відділ архітектури та містобудування:

Надання відповіді заявникам по прийнятим рішенням міської ради, виконавчого комітету, розпорядженням міського голови виконується по мірі відпрацювання. Підготовка інформації на листи облдержадміністрації, звернення депутатів та мешканців міста: листи облдержадміністрації - 2; інші листи – 1. Розгляд вхідної документації (заяви, звернення, клопотання, листи) – 8.

19.03.2014 - Проведення міжвідомчої комісії щодо можливості проведення перепланування квартири.

20.03.2014 – прийняття участі у роботі комісії з питань дотримання законності, правопорядку, роботи ЗМІ, депутатської діяльності та етики. Прийняття участі у роботі постійної комісії  з питань будівництва, архітектури, благоустрою, промисловості, транспорту, зв’язку та підприємництва.

Підготовка проектів рішень для розгляду  Южноукраїнською міською радою та виконавчим комітетом: проекти рішень виконавчого комітету – 1, проекти рішень сесії – 2. Прийом громадян начальником відділу архітектури та містобудування – 8 громадян. Підготовка будівельних паспортів забудови земельної ділянки – 1 паспорт. Підготовка актів готовності приміщень (квартир) до експлуатації після проведеного перепланування – 3 акти.

 

Відділ земельних відносин та екології:

Розгляд скарг, звернень і заяв громадян, організація та підготовка відповідей на них, прийом громадян: підготовлено 11 листів, надано 16 консультацій. Підготовка договорів оренди земельних ділянок на підставі рішень міської ради, додаткові угоди до договорів оренди земельних ділянок: Підготовлено  5 договорів про встановлення особистого строкового сервітуту. Підготовка проектів рішень, що виносяться на розгляд засідання міської ради – 4 проекта рішень. Підготовка проектів рішень, , що виносяться на розгляд засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради – 1 проект рішення.

Управління молоді, спорту та культури:

21 березня делегація міста Южноукраїнська прийняла естафету пам’яті обласного етапу Всеукраїнської акції «Слава визволителям України» до 70-річчя визволення Миколаївської області від фашистських загарбників від колег з Арбузинського району.

У КЗ культури музейному комплексі міста «Козацької слави та військової техніки» відбулося відкриття експозиції до 70-річчя визволення Миколаївської області від фашистських загарбників.  

20-23 березня проходе Чемпіонат України з міні-футболу (футзалу) серед команд  ветеранів 40 років та старші в місті Южноукраїнську.   

Надійшло одне звернення з приводу видачі посвідчень багатодітної сім’ї.

 

Управління економічного розвитку:

Надано консультації на 3 усних та 2 у телефонному режимі звернення від споживачів з питань захисту їх прав. В реагування на звернення від споживача проведено роз’яснювальну бесіду з власником магазину щодо додержання Закону України «Про захист прав споживачів» та Правил торгівлі продовольчими товарами.

18.03.2014 здійснено моніторинг цін на основні продукти харчування, хліб  та нафтопродукти у торговельній мережі міста.

20.03.2014 здійснено обстеження суб’єктів господарювання що здійснюють діяльність на ринку КП «Критий ринок м. Южноукраїнська» на предмет дотримання Правил торгівлі на ринках.

Здійснюється передприватизаційна підготовка об’єктів ініційованих на включення до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська, які підлягають приватизації (відчуженню). Забезпечувалось виконання заходів щодо подальшої ліквідації комунального підприємства «Південсервіс». Здійснено обстеження орендованого майна комунальної власності щодо цільового використання згідно умов договору без втручання в господарську діяльність орендарів. Проведено балансову комісію, на якій розглянуто фактичне виконання планів фонду оплати праці та фінансових планів підприємств комунальної форми власності за 2013 рік та фінансових планів та планів фонду оплати праці на 2014 рік. За підсумками роботи балансової комісії виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради затверджено фінансові плани та плати фонду оплати праці на 2014 рік КП ЖЕО, ККТП «Кобзар»,             КП БТІ, КП «критий ринок м. Южноукраїнська». Проведено аналіз рейтингової оцінки результативності діяльності виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради за 2013 рік. Оновлено інформацію щодо грантодавців. Перевірялись розрахунки тарифів на сантехнічні послуги, які надає ДП «АВ» КП ТВКГ.

Фінансове управління:

За період з 14.03.2014 – 20.03.2014 до міського бюджету надійшло податків і зборів всього 6 514,2 тис.грн., в тому числі до загального фонду 6 405,1 тис.грн., до спеціального фонду 109,1 тис.грн. Від основного бюджетоутворюючого підприємства ВП «ЮУ АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» до міського бюджету надійшло всього 5 955,3 тис.грн. З державного бюджету у вигляді субвенцій перераховано 329,1 тис.грн. За вказаний період із міського бюджету профінансовано видатки в сумі 3136,7 тис.грн. з них на: виплату заробітної плати – 337,8 тис.грн.; оплату харчування – 313,1 тис.грн.; оплату комунальних послуг – 17,0 тис.грн. а також 479,2 тис.грн. на: погашення кредиторської заборгованості 2013 року, послуги банку, зв’язку, послуги системи «Ліга» та Інтернету; вивіз та складування ТПВ; експлуатаційні видатки; тех. обслуговування зовнішнього освітлення; орендна плата; заправка та ремонт оргтехніки; обслуговування ВДС; телекомунікаційні послуги; матеріальну допомогу окремій категорії громадян; придбання медикаментів пільгової категорії громадян; послуги тривожної сигналізації, експлуатаційні витрати, придбання подарункових наборів ювілярам; програмне забезпечення «МЕДок»; придбання ноутбука; тех. огляд транспортних засобів, мед. огляд водіїв; виконання робіт по обрізці сухих гілок та знесення сухостійних дерев; відрядження. Також за рахунок субвенцій з державного бюджету виплачено 664,3 тис.грн. на: виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової держ. допомоги дітям, одноразової допомоги при народження дитини, допомоги у зв’язку з вагітністю і пологами, на догляд за дитиною віком до 3-х років; погашення кредиторської заборгованості за 2013 рік. До державного бюджету вилучено 3 623,0 тис.грн.

*Інформацію надано з метою інформування громадян міста про виконану роботу  управлінь, служб і відділів та публікується щотижнево.