Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

17.01.2014
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

 Указом Президента України 2014 рік оголошено в Україні Роком Тараса Шевченка.

200-річчя від дня народження Тараса Шевченка - подія загальноукраїнського та навіть світового культурного масштабу. Підготовка до 200-річного ювілею Кобзаря триває впродовж кількох останніх років. І у 2014 році роботу присвячено належному відзначенню цієї знаменної дати.

З метою реалізації в місті завдань Президента України щодо належної підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т. Шевченка, 17 січня відбулось засідання  організаційного комітету з підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка в місті Южноукраїньку.

До цієї події у міста заплановано ряд культурно – мистецьких подій: тематичні виставки у бібліотеках, експозиції у музеї, урочистий захід у палаці культури "Енергетик", планується запросити театральний колектив міста Миколаєва із виставою за одним із творів Т.Шевченка. Активно готуються до ювілейної дати і навчально – виховні заклади міста, у них запланована ціла низка виховних заходів, концертів, конкурсів, тощо. Члени організаційного комітету заслухали звіти виконавців запланованих заходів щодо стану їх виконання, визначили шляхи реалізації ряду питань, які потребують вирішення: продовження будівництва скверу Тарасу Шевченку, озеленення його території, тематичне оформлення міста з нагоди 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка. Ззаходи та анонси до них будуть висвітлюватись у засобах масової інформації міста.