Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції інформує

26.12.2013
Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції

Кримінально-виконавча інспекція м.Южноукраїнська управління Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області відіграє важливу роль в житті міста. Основною функцією кримінально-виконавчої інспекції є здійснення контролю за поведінкою осіб, засуджених без позбавлення волі (засуджені до позбавлення/обмеження волі з випробуванням, засуджені до покарання у виді виправних робіт, засуджені до покарання у виді громадських робіт, засуджені до покарання у виді позбавлення права займатися певною діяльністю або займати певні посади), а також здійснення контролю за виконанням порушниками адміністративного стягнення у виді громадських робіт.

Одним з важливих напрямків роботи персоналу кримінально-виконавчої інспекції є проведення виховної та індивідуально-профілактичної роботи із засудженими, спрямованої на попередження скоєння нових кримінальних та адміністративних правопорушень і зменшення рівня злочинності серед населення м.Южноукраїнська.

Працівники КВІ проводять роботу з усіма соціальними верствами населення нашого міста різних вікових категорій (від неповнолітніх -  до людей похилого віку).

Під час виконання службових обов’язків кримінально-виконавча інспекція постійно підтримує контакти та тісно співпрацює зі службою дільничних інспекторів міліції Южноукраїнського МВ УМВС, кримінальною міліцією у справах дітей, службою у справах дітей, Южноукраїнським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, з благодійним фондом «Нове сторіччя». У грудні 2013 року були проведені спільні оперативні наради з Южноукраїнським ЦСССДМ, службою ДІМ та СКМСД Южноукраїнського МВ УМВС. Значну увагу на нарадах було приділено підвищенню рівня профілактичної роботи із засудженими, адже є факти скоєння нових злочинів засудженими під час строку випробування.

Щомісячно в кримінально-виконавчій інспекції проводяться Дні центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Фахівці Центру здійснюють прийом осіб, засуджених без позбавлення волі, проводять з ними профілактичну роботу, надають різноманітні соціальні послуги.

На сьогоднішній день на обліку Южноукраїнського міського підрозділу кримінально-виконавчої інспекції перебуває 79 осіб ( із них – 1 неповнолітня особа, 5 – жінки, 4 – особи без визначеного місця проживання, 53 – особи молодіжного віку ), яких засуджено до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та 12 осіб, на яких накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт. Пройшло по обліку за січень-грудень 2013 року            161 особа, яка була засуджена до покарань без позбавлення волі, та 125 адмінпокараних осіб, які відбували стягнення у виді громадських робіт.

На протязі поточного року інспекцією було здійснено заходи перевиховання з подальшою передачею до суду та звільненням від кримінальної відповідальності у відношенні 53 осіб.

Однією з категорій осіб, перебуваючих на обліку Южноукраїнського міського підрозділу кримінально-виконавчої інспекції, є засуджені до покарання у виді громадських робіт, та правопорушники, на яких накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт ( всього 141 особа ). Виконання зазначеного покарання/стягнення передбачає їх безоплатну працю на комунальних підприємствах міста – КП «Житлово-експлуатаційне об’єднання», КП «Південсервіс», КП «Служба комунального господарства». На протязі поточного року відпрацьовано на користь громади м.Южноукраїнська більше 5 тисяч годин суспільно-корисних громадських робіт.