Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про роботу громадської ради при міському голові

19.12.2013
Громадська рада при міському голові

17 грудня відбулось засідання громадської ради при міському голові. У ході зібрання розглянуто питання щодо розвитку освіти м. Южноукраїнська. Члени громадської ради  схвально відгукнулись про рівень розвитку освіти, який існує на сьогодні. За останні  десять років галузь освіти зазнала істотних змін на краще. Поступово покращується матеріально – технічна база закладів, здійснюються ремонти приміщень, замінюється технологічне обладнання,  покращується соціальний захист учасників навчально – виховного процесу. І, як результат, з кожним роком збільшується кількість переможців міжпредметних олімпіад, конкурсів, фестивалів серед дітей,  результативність учасників ЗНО, конкурсів серед навчальних закладів.

Члени громадської ради прийняли рішення звернутись до міського голови, депутатського корпусу з проханням підтримати галузь освіти у реалізації поставлених  завдань та у вирішенні проблем, що залишились.

Ще одним питанням, з якого радились члени громадської ради, стала пропозиція Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та збройних сил Організації ветеранів України щодо зміни назв меморіального комплексу, площі біля нього, та міського музею. Члени ради ветеранів неодноразово звертались до міського голови з такою пропозицією.  Було запропоновано внести у назви цих об'єктів такі зміни:

  1. Меморіальний комплекс воїнам – визволителям перейменувати у меморіальний комплекс Захисникам Вітчизни.
  2. Залишити без змін назву площі перед меморіальним комплексом - "площа Перемоги".
  3. Комунальний заклад культури музейний комплекс міста "Козацької слави та військової техніки" перейменувати у комунальний заклад культури "Южноукраїнський міський історичний музей".
  4. Площі біля музею присвоїти назву " музейна площа".

 Громадська рада при міському голові підтримала пропозицію щодо запропонованих змін у назвах цих об'єктів та рекомендувала міському голові винести це питання на розгляд постійних депутатських комісій Южноукраїнської міської ради.

У кінці засідання голова громадської ради підвів підсумки роботи ради за 2013 рік, членами ради намічено плани на 2014 рік.