Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Тристороння соціально-економічна угода між виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнською міською організацією роботодавців і координаційною радою профспілок міста Южноукраїнська

16.12.2013
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

 Забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання - такою є позиція Президента України і вимога Глави держави до місцевої влади. Ми маємо працювати в напрямку підвищення рівня зайнятості населення, створення нових робочих місць, зміцнення місцевої економіки та інфраструктури. Робота місцевої влади повинна бути спрямована на створення якісних умов життя населення і щоб від нашої роботи отримували користь місцеві жителі», - підкреслив міський голова Євген Квасневський на останньому засіданні міської тристоронньої соціально-економічної ради.  

Тристороння соціально-економічна угода між виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнською міською організацією роботодавців і координаційною радою профспілок міста Южноукраїнська на 2012-2013 роки передбачає зменшення рівня безробіття та вжиття упереджувальних заходів для недопущення порушень чинного законодавства під час вивільнення працівників, запровадження режиму неповної зайнятості, надання відпусток без збереження заробітної плати, забезпечення офіційного працевлаштування та отримання гідної заробітної плати. Аналіз виконання угоди показав, що в основному усі питання, передбачені угодою, вирішуються.

Проблема полягає в тому, що нажаль, наймані працівники іноді самі погоджуються на працевлаштування без офіційного оформлення, як наслідок, бюджет втрачає кошти у вигляді несплачених податків, які б направлялися  на реалізацію програм соціально-економічного розвитку міста, програм охорони здоров’я, освіти та соціального захисту. До речі, саме такі громадяни, які працюють без реєстрації, потім скаржаться на те, що суб’єктом господарювання не виплачено заробітну плату або звільнено без причин. «Тому потрібно на початку працевлаштування подбати про своє сьогоднішнє і майбутнє і захистити себе на законодавчому рівні», - підкреслив Євген Квасневський.

За підсумками засідання міської тристоронньої соціально-економічної ради Євген Квасневський доручив посадовцям посилити серед населення інформаційно-роз`яснювальну роботу щодо соціального захисту працюючих.