Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Заповнювати документи на переказ податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску слід по-новому

11.12.2013
Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів у Миколаївській області

Южноукраїнська ОДПІ повідомляє, що Міністерством доходів і зборів України затверджено порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилкового або надміру зарахованих коштів, відповідний наказ від 22.10.13 № 609.

Відтепер, усі поля реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа платникам податків потрібно заповнювати у відповідально із затвердженого Порядку. Сплата за кожним видом платежу та за кожним виду сплати має оформлятися окремим документом на переказ.

Також, слід зауважити, що при заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками. При наявності будь-яких пробілів (наприклад, між «;» та «ЄСВ») документ на переказ приймається до виконання, але при цьому гроші автоматично зараховується в якості сплати податків, зборів, єдиного внеску (код 101), незалежно від коду, зазначеного в платіжному документі.

У разі виникнення будь-яких запитань платникам податків слід звертатися за довідками до Южноукраїнської ОДПІ або до інформаційного центру 0800-501-007. Детальніше ознайомитися можна на веб-порталі Міндоходів( minrd.gov.ua ). Особливу увагу слід звернути на Список кодів видів сплати.