Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Штрафні санкції у разі недоплати або несплати по єдиному податку

11.12.2013
Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів у Миколаївській області

            Органи Міндоходів м.Южноукраїнська наголошують, що відповідно до вимог п. 122.1 статті 122  ПКУ несплата (неперерахування) фізичною особою - платником єдиного податку 1 або 2 групи авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені Податковим кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку.

       У разі несплати податкового зобов’язання платником 3 або 4 групи він притягується до відповідальності. Якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених згідно п.126.1 статті 126 Податкового кодексу України, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах: 

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.