Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У грудні для підприємців збільшиться розмір єдиного соціального внеску

04.12.2013
Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів у Миколаївській області

Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів повідомляє, що за чинним правовим полем для приватних підприємців-«спрощенців», ставка єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування становить 34,7 відсотка від суми, що визначається такими платниками самостійно. При цьому, сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу.

Мінімальний страховий внесок для спрощенця» визначається, як добуток мінімального розміру заробітної плати на ставку ЄСВ, тобто на 34,7 відсотка.

Протягом січня-листопада 2013 року розмір мінімальної заробітної  плати становив 1147 гривень, відповідно мінімальний страховий внесок складав 398 гривень і 1 копійку. Оскільки з 1 грудня 2013 року мінімальна заробітна плата зросте до 1218 гривень., відтак і розмір мінімального страхового внеску збільшиться до 422,65 гривень.

У Міндоходах м.Южноукраїнська наразі найзручнішим та найкомфортнішим способом подання звітності є «електронка». Аби проінформувати державу у режимі «он-лайн» про суми внеску, що підлягають до сплати, потрібно лише отримати у нас безкоштовний електронний ключ та завантажити відповідне програмне забезпечення. Теж цілком безкоштовно.