Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інтелектуальний диспут «Україна – ЄС»

22.11.2013
Відділ звернень громадян, зв′язків з громадськістю та ЗМІ

21 листопада в Южноукраїнській гімназії №1 відбувся інтелектуальний диспут «Україна – ЄС» серед учнів даного закладу.

В заході були запрошені взяти участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Южноукраїнської міської ради Ярослава Нікітіна, представники управління освіти, викладачі гімназії.

Учні виховано та по черзі висловлювали свою власну обґрунтовану думку щодо різних аспектів і перспектив підписання угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом. Цікаво було спостерігати наскільки старшокласники зацікавлені в розвитку власної країни та як важливо кожен з них ставиться до кроків, які б були спроможні поліпшити рівень життя на багатьох соціальних і економічних рівнях України.

Заступник міського голови Ярослава Нікітіна також поділилася своїми думками на тему «Україна – ЄС», зазначивши, що розвиватися і працювати треба починаючи з себе, переймаючи досвід більш розвинених країн, йти власним шляхом до кращого і комфортнішого життя.

Такий відкритий діалог з учнями сприяє налагодженню співпраці органів місцевої влади з громадськістю, підвищенню якості підготовки рішень з важливих питань державного і суспільного життя з урахуванням громадської думки. Президент України Віктор Янукович ставить перед органами місцевої влади першочергові завдання з забезпечення ефективної взаємодії з інститутами громадянського суспільства. Керуючись такими соціальними ініціативами і був проведений даний захід.

Вислухавши всі точки зору, інтелектуальний диспут «Україна – ЄС» було завершено на позитивній ноті і вірі в світле майбутнє, яке ми можемо побудувати власними силами.