Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Сумлінна сплата податків – добробут міста та суспільства

23.10.2013
Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів у Миколаївській обл.

          Податкова система перебуває у постійному русі, вдосконалюється. Податківці намагаються реально оцінювати стан наповнення бюджетів і оперативно реагувати на можливі ризики.
           За три квартали 2013 року платники податків міста Южноукраїнська, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили 3 мільйони 811 тисяч гривень єдиного податку.                 Значна частка цієї суми надійшла від фізичних осіб – підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування, яких налічується більш ніж 1200. Кількість юридичних осіб цієї ж системи наближується до 100. Платники на загальній системі оподаткування внесли до бюджету понад 2 мільйони 350 тисяч гривень.
           Плата за землю займає майже 7 % в надходженнях Зведеного бюджету м. Южноукраїнська. За 9 місяців 2013 року надійшло 10 мільйонів 905 тисяч гривень плати за землі. 
           При збільшенні надходжень від сплати єдиного податку, податку на прибуток та плати за землю, що є позитивним наслідком змін в податковому законодавстві, бюджетоутворюючим податком залишається податок з доходів фізичних осіб, якого за період січень – вересень 2013 року надійшло 111 мільйонів 694 тисячі гривень.
         Тісна взаємодія податківців з місцевими органами влади та самоврядування, покращання сервісних послуг, покликаних допомогти платникам прозоріше декларувати доходи та добровільно сплачувати податкові зобов'язання сприяє партнерству між платниками та державою.