Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

«Атомний» факультатив для южноукраїнських старшокласників

11.10.2013
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

9 жовтня в місті-супутнику Южно-Української АЕС стартував цикл факультативних занять "Вступ до ядерної енергетики". Для Южноукраїнська цей факультатив традиційний. Більше 20 років він допомагає старшокласникам ближче познайомитися з професіями своїх батьків, глибше пізнати світ атома, допомогти у виборі життєвого шляху.

Протягом трьох місяців - з жовтня по грудень - фахівці-атомники будуть знайомити учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, гімназії та машинобудівного ліцею з цікавими і злободенними темами, що стосуються мирного атому.

Розширити кругозір і сформувати власну думку про атомну енергетику юнакам та дівчатам допоможуть провідні фахівці служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації, цеху радіаційної безпеки, відділів ядерної безпеки і охорони навколишнього середовища. Загальні лекції та екскурсії на Южно-Українську АЕС, Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС організують працівники відділу роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС з залученням фахівців навчально-тренувального центру та каскаду ГЕС-ГАЕС.

Цикл складається з 8 факультативних занять. Їх буде присвячено продовженню термінів експлуатації атомних енергоблоків у надпроектний період, контролю радіаційної обстановки на проммайданчику АЕС і в 30-кілометровій зоні, будові та принципам роботи ядерного реактора, забезпеченню ядерної і радіаційної безпеки, а також екологічним проблемам енергетики та екологічній ситуації на Южно-Українській атомній станції і в Україні. Не залишаться поза увагою й загальні питання, що стосуються будови атома, поділу атомного ядра, ланцюгової реакції, типів іонізуючого випромінювання, паливного циклу та поводження з радіоактивними відходами.

 

За більше як два десятиліття своєї історії факультативний цикл "Вступ до ядерної енергетики" для багатьох старшокласників став гарною підтримкою не лише в особовому розвитку, а й у виборі майбутньої            професії. Крім того, ці заняття стануть у нагоді учасникам конкурсу рефератів, який традиційно оголошується після завершення курсу факультативу.

Організатор циклу факультативних занять – відділ роботи з громадськістю та ЗМІ    ВП ЮУАЕС.