Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції інформує

04.10.2013
Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції

 Одним із видів покарань, альтернативних обмеженню/позбавленню волі, є покарання у виді громадських робіт.

Громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Цей вид покарання має строковий характер і призначається у межах від 60 до 240 годин та відбувається не більш як 4 години на день, а щодо неповнолітніх – у межах від 30 до 120 годин з тривалістю виконання ними таких робіт не більше 2 годин на день.

Громадські роботи є безоплатними і виконуються на благо суспільства.

Виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради на 2013 рік визначено такі підприємства нашого міста, на яких відбуваються громадські роботи: комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання», комунальне підприємство «Служба комунального господарства», комунальне підприємство «Південсервіс».

Основним видом робіт, які призначаються засудженим до громадських робіт, є прибирання:

-  прибудинкових територій;

- територій загального користування (парки, сквери, фонтан, меморіальний комплекс, бульвари, проспекти, вулиці, пішохідні доріжки, територія пляжу і т.д.);

- території комунального ринку.

     Окрім цього, кримінально-виконавча інспекція контролює виконання і адміністративного стягнення у виді громадських робіт.        В поточному році станом на 26.09.2013 року по обліку кримінально-виконавчої інспекції пройшло 15 осіб, засуджених до покарання у виді громадських робіт та 104 особи, на яких накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт. Ними відпрацьовано на користь громади міста 4 тисячі 410 годин громадських робіт.