Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація про проведену роботу щодо ліквідації стихійної торгівлі за вересень 2013 року

03.10.2013
Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохорон.органами

У вересні 2013 року, згідно затвердженого графіку проведено 8 рейдових перевірок дотримання Правил благоустрою міста та ліквідації стихійної торгівлі за участю комунальних підприємств «ЖЕО» та «СКГ», Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, Южноукраїнської міської державної лікарні ветеринарної медицини, управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради, інспекції з благоустрою міста Южноукраїнська.

Проінформовано 125 громадян про розташування торгівельних майданчиків «Базар дачників» на території міста. Попереджено 69 громадян про відповідальність за порушення правил благоустрою міста, та торгівлю з рук в невстановлених місцях.

За здійснення торгівлі в невстановлених місцях, учасниками рейду складаються адміністративні протоколи:

- у разі виявлення порушення пункту 9.5 розділу VІ Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку на території міста Южноукраїнська, затверджених рішенням міської ради від 29.12.2011 № 403, яким забороняється юридичним та фізичним особам встановлювати тимчасові торгівельні точки (автомашини, палатки, столики тощо) на прибудинкових територіях, площах, вулицях, в парку, скверах та в інших не визначених для торгівлі місцях, згідно з статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян  від  двадцяти до  вісімдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн. – 1360 грн.) і на посадових осіб,  громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від   п'ятдесяти   до   ста  неоподатковуваних  мінімумів  доходів громадян (850 грн. – 1700 грн.)

- у разі порушення ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  торгівля в  містах  з  рук  на  вулицях,  площах,  у  дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях - тягне за собою накладення штрафу  від    одного до семи неоподатковуваних  мінімумів  доходів  громадян (17 грн. – 119 грн.)   з   конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами - тягне  за  собою  накладення  штрафу  від  шести  до   п'ятнадцяти неоподатковуваних  мінімумів  доходів  громадян (102 грн. – 255 грн.)   з   конфіскацією предметів торгівлі.