Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося засідання постійної міської комісії із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків

01.10.2013
Юридична служба Южноукраїнської міської ради

27 вересня в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності Южноукраїнської міської ради Грабовенко Л.О. за участю представника мешканців гуртожитку №10 по вул. Молодіжна, 11, 15 відбулося засідання постійної міської комісії із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків. Основним завданням Постійної комісії є:

- розгляд спорів, пов’язаних з порушенням прав громадян, які проживають у гуртожитках, на які поширюється дія Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків»;

- проведення аналізу основних проблем мешканців гуртожитків, зокрема стану забезпечення їх соціальним житлом, а також причин виникнення таких проблем;

- розроблення механізму розв'язання житлових проблем мешканців гуртожитків;

- розроблення проектів нормативно-правових актів щодо вирішення проблемних питань мешканців гуртожитків.

Начальник відділу правової роботи, квартирного обліку та приватизації юридичної служби Сезоненко І.В. проінформувала про приватизацію житлових приміщень у гуртожитках за 2013 рік. З початку року 25 громадян подали заяви про приватизацію житлових площ в гуртожитках комунальної власності та отримали свідоцтва про право власності на житло.

Представник мешканців гуртожитку №10 повідомив, що при виникненні проблем, мешканці гуртожитків звертаються безпосередньо до ЖЕД, де отримують відповідні послуги та вирішують нагальні питання.

Проте, у разі виникнення проблем, спорів мешканці гуртожитків мають право звернутися до виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, чи безпосередньо до постійної міської комісії із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків або до суду.