Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У Южноукраїнську підбито підсумки першого етапу конкурсу "Логотип ДП НАЕК "Енергоатом"

26.09.2013
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

23 вересня у Южноукраїнську підбито підсумки першого (відбіркового) етапу конкурсу "Логотип ДП НАЕК "Енергоатом". Він проводиться серед дітей міст-супутників атомних станцій у віці від 10 до 16 років. 

Юні художники Южноукраїнська подали на конкурс 32 варіанти нового логотипу атомної енергокомпанії. 28 з них були представлені в жанрі "малюнок", ще 4 виконані за допомогою комп'ютерної графіки.

Спеціальне журі, до складу якого входили професійні художники, представники профкому та організації молоді Южноукраїнської об'єднаної організації профспілок, відділу роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС, а також міського управління освіти, 23 вересня визначило 5 кращих робіт. Таким чином, до другого (фінального) етапу конкурсу пройшли розробки логотипів Анастасії Патраман, Анжели Качинської, Анастасії Нікітіної (2 роботи) та Вікторії Ощєпкової. Усі вони виконані в жанрі "малюнок".

Настя Патраман займається в студії прикладного мистецтва "Декор", що працює на базі інформаційно-культурного центру "Імпульс" ВП ЮУАЕС. Усі інші южноукраїнські фіналістки - вихованки міської «Дитячої школи мистецтв».

   Роботи, що перемогли в попередньому відборі, відправлено до Києва, в дирекцію компанії "Енергоатом" для участі у фінальному етапі конкурсу. Він пройде в першій декаді жовтня 2013 р. Тоді спеціальне журі у складі провідних фахівців атомноенергетичної галузі та представників громадських організацій міст-супутників АЕС визначить три кращі розробки логотипу НАЕК, автори яких займуть 1-е, 2-е та 3-є місця. Вони отримають дипломи і пам'ятні подарунки. Церемонія нагородження відбудеться під час офіційних урочистостей, присвячених 17-ій річниці створення Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Конкурс логотипів НАЕК серед молоді міст-супутників АЕС проводиться вперше. Його мета - активізація творчого потенціалу, розвиток у дітей і юнацтва розуміння значущості атомної енергетики, залучення підростаючого покоління до вивчення тематики мирного атому та формування корпоративного духу серед активної учнівської молоді в громадському середовищі міст-супутників атомних станцій України. 

Анастация Патраман, студия Декор

Анжела Качинская, Детская школа искусств

Анастасия Никитина, Детская школа искусств

Анастасия Никитина, Детская школа искусств

Виктория Ощепкова, Детская школа искусств