Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПРО РОБОТУ ВП „ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС” У ПЕРІОД З 11 ПО 22 ВЕРЕСНЯ 2013 р.

25.09.2013
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

 У період з 11 по 22 вересня відокремленим підрозділом „Южно-Українська АЕС” вироблено 289 мільйонів 359 тисяч кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

·               АЕС – 281 мільйон 960 тисяч кіловат-годин;

·               Ташлицькій ГАЕС – 5 мільйонів 649 тисяч кіловат-годин;

·               Олександрівській ГЕС – 1 мільйон 750 тисяч кіловат-годин.

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 107 тисяч тонн донецького вугілля або 81 мільйон 775 тисяч кубометрів природного газу.

Перший та третій енергоблоки Южно-Української АЕС перебували у капітальному планово-попереджувальному ремонті. На першому енергоблоці Южно-Української АЕС виконувались роботи згідно заходів з продовження терміну його експлуатації.

Обладнання другого енергоблоку Южно-Української АЕС працювало без зауважень у заданому режимі.

На Олександрівській ГЕС перший та другий гідроагрегати знаходились у роботі
в залежності від рівня розходу води в р. Південний Буг.

Перший та другий гідроагрегати Ташлицької ГАЕС працювали за заданим графіком несення навантажень. Другий гідроагрегат Ташлицької ГАЕС по 11 вересня перебував у плановому ремонті.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 23 вересня складає 12,6 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем №(05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.