Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відкриття/закриття підприємницької діяльності

20.09.2013
Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів у Миколаївській області

 Останнім часом влада зробила низку прогресивних кроків, спрямованих на спрощення процедур відкриття та закриття бізнесу: нові правила реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців, покладено на фахівців Держреєстру, підпорядкованого Міністерству юстиції України, аби усунути подвійне підпорядкування держреєстраторів і приведення обліку підприємців у відповідність з єдиними стандартами; на порталі Держреєстру України можна в електронному вигляді зробити обмін усіма необхідними документами між заявником і реєстратором.

Законом України від 21.04.2011 р. № 3268-VI, було скасовано вимогу про мінімальний розмір статутного капіталу для товариств з обмеженою відповідальністю, а також норми про обов’язкове нотаріальне посвідчення справжності підписів засновників на статутних документах і нотаріальне посвідчення нотаріальних документів.

Щодо процедури закриття бізнесу, то за останні роки вона також зазнала змін. Одним із атрибутів припинення підприємницької діяльності є надання держреєстратору довідок із податкових органів та Пенсійного фонду України про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів, якщо протягом 10 днів від закінчення встановленого строку таку довідку не надають, то вважається, що її надано.