Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

16.09.2013
Відділ звернень громадян, зв′язків з громадськістю та ЗМІ

З метою реалізації завдань Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання 16 вересня відбулося обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні під керівництвом міського голови Євгена Квасневського, за участю заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, начальників управлінь, відділів та служб виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради.
Керуючий справами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради Юрій Телятник роз’яснив присутнім головні засади концепції реформування місцевого самоврядування. Відповідно до Концепції, реформування місцевого самоврядування має базуватись на основі Конституції України, законів України та положеннях Європейської хартії місцевого самоврядування.
Розроблення проекту Указу Президента України “Про Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні” зумовлено численними зверненнями органів місцевого самоврядування та їх асоціацій щодо удосконалення місцевого самоврядування на засадах децентралізації та деконцентрації влади, створення умов для динамічного розвитку місцевого самоврядування.
Кінцевою метою реформування місцевого самоврядування в Україні має стати запровадження ефективної системи надання якісних і доступних публічних послуг, становлення інститутів демократії, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідних територіях, а також узгодження інтересів держави та територіальних громад.
Учасники зібрання були орієнтовані на поглиблене вивчення проблеми та надання дієвих пропозицій щодо питань удосконалення системи місцевого самоврядування.