Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПРО РОБОТУ ВП „ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС” У ПЕРІОД З 1 ПО 10 ВЕРЕСНЯ 2013 року

12.09.2013
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

 У період з 1 по 10 вересня відокремленим підрозділом „Южно-Українська АЕС” вироблено 233 мільйони 731 тисячу кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

·               АЕС – 231 мільйон 247 тисяч кіловат-годин;

·               Ташлицькій ГАЕС – 1 мільйон 979 тисяч кіловат-годин;

·               Олександрівській ГЕС – 505 тисяч кіловат-годин.

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 87 тисяч тонн донецького вугілля або 66 мільйонів 54 тисячі кубометрів природного газу.

Перший та третій енергоблоки Южно-Української АЕС перебували у капітальному планово-попереджувальному ремонті. На першому енергоблоці Южно-Української АЕС виконувались роботи згідно заходів з продовження терміну його експлуатації.

Обладнання другого енергоблоку Южно-Української АЕС працювало без зауважень у заданому режимі.

На Олександрівській ГЕС перший гідроагрегат знаходився в роботі в залежності
від рівня розходу води в р. Південний Буг. Другий гідроагрегат
Олександрівської ГЕС перебував у резерві.

Перший гідроагрегат Ташлицької ГАЕС після закінчення планового ремонту
з
7 вересня працював за заданим графіком несення навантажень. Другий гідроагрегат Ташлицької ГАЕС перебував у плановому ремонті.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 11 вересня складає 12 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем №(05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС