Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Велотур вихідного дня регіонально –ландшафтним парком «Гранітно-степове Побужжя», присвячений Дню незалежності України

28.08.2013
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

 Вдруге відбувся велотур вихідного дня регіонально – ландшафтним парком «Гранітно-степове Побужжя», присвячений Дню незалежності України. Організаторами велотуру були всеукраїнська молодіжна громадська організація Южноукраїнська міська організація «Молоді регіони» та управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради.

У велотурі взяло участь 15 любителів цього екологічного виду транспорту -  велосипеду.  Маршрут склав  84 км.  

Протягом усього велотуру для учасників, у пунктах зупинки для перепочинку, проводились пізнавальні екскурсії. Так, велотуристи дізналися про безліч легенд, історій, повя’заних з містом Южноукраїнськом, скелею Пугач, Ташлицькою гідроакомулюючою електростанцією, Олександрівською гідроелектростанцією, Трикратським лісом, Актовським каньйоном та річкою Мертвовод.

Регіонально - ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя» багатий мальовничими пейзажами, скелястими масивами, безліччю рослин – ендеміків,  цікавими історіями, пов’язанними з поселенням козаків. Також, цей край відомий історією років Великої Вітчизняної війни.

Неймовірну красу учасникам довелось побачити в Трикратському лісі – державному заповідному урочищі «Василева пасіка» та «Лабіринт», висадженому графом В.П. Скаржинським у першій половині ХІХ ст., поблизу маєтку графа в околицях с. Трикрати Вознесенського району.

Відомий Актовський каньйон – єдиний в Європі, що своїми геолого-ландшафтними показниками нагадує знаменитий каньйон Північної Америки. Зараз це природний національний парк «Бугский Гард».

Сповнені вражень, новими знайомствами, із безліччю фотографій та гарним настроєм учасники велотуру повернулися до міста. У наступному році організатори велотуру планують підготувати новий маршрут для учасників. Тож, запрошуємо активну молодь міста до участі у наступному році.