Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Активізовано роботу фахівців із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді шляхом надання широкого спектру інформаційних, психологічних та інших видів соціальних послуг

31.07.2013
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді

 На виконання нових соціальних ініціатив Президента України, з метою налагодження контакту з населенням, вирішення нагальних проблем сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах з 1 липня по 1 серпня поточного року активізовано роботу фахівців із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі–Центр) шляхом надання широкого спектру інформаційних, психологічних та інших видів соціальних послуг.

Фахівці відвідують мешканців міста, які проживають на закріпленій за ними території, проводять вуличні акції, заходи, крім того активно співпрацюють з медиками, правоохоронними органами, працівниками інших служб, благодійних фондів, організацій. Така робота Центру дає можливість акцентувати увагу на вкрай важливих потребах попередження і раннього виявлення проблем, які стають причиною набуття сім'ями статусу неблагополучних. Зокрема, це стосується сімей з дітьми, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, зловживають алкогольними напоями, ведуть аморальний спосіб життя. Протягом зазначеного вище періоду соціальною роботою охоплено 162 сім’ї та 130 осіб.

Варто зазначити, що лише індивідуальний підхід фахівців із соціальної роботи до кожної сім’ї дає можливість знайти об'єктивне вирішення існуючих проблем. Цьому сприяє обізнаність фахівців соціальної роботи із законодавчими та нормативно-правовими актами, у сфері психології та медицини, їх юридична  та педагогічна підкованість.

Реальна допомога фахівців із соціальної роботи є в частковому задоволенні економічних потреб сімей та осіб, що реалізується шляхом надання гуманітарної допомоги, безкоштовних юридичних, психолого-педагогічних консультацій, що дозволяє засвідчити авторитет державних установ та заощадити час і гроші людей. Протягом місяця фахівцями із соціальної роботи надано 1912 соціальних послуг.

Безумовно, значний обсяг роботи, здійснюваної фахівцями Центру, наразі дозволяє говорити про динаміку досягнень. Уже сьогодні допомога фахівців із соціальної роботи є відчутною та результативною. Крім того, дедалі більше громадян відчуває потребу в послугах цих спеціалістів. Це свідчить про те, що соціальний захист стає необхідною умовою та реальним показником рівня якості життя сім'ї та дитини.