Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В пологовому відділенні ДЗ СМСЧ № 2 з’явилось довгоочікуване обладнання – СІПАП

24.07.2013
ДЗ СМСЧ -2

 В пологовому відділенні ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» з’явилось довгоочікуване обладнання – СІПАП. Це пристрій, який стимулює дихання у новонароджених. СІПАП – унікальний апарат, так як замінює практично все: і кисневу терапію, і штучну вентиляцію легень. Застосування даної апаратури необхідне не лише для дітей з екстремально низькою масою тіла (менше 1 кг), але і малюкам, які народились з гіпоксичним ураженням нервової системи і порушенням функції дихання.

Пристрій підключили декілька тижнів тому, а 18.07.2013 р. Мітін В.О. – директор американської компанії-постачальника провів тренінг з персоналом, приділивши велику увагу безпосередньо персоналу, який надає допомогу новонародженим.

На виконання та реалізацію соціальних ініціатив Президента України, завдяки підтримці міського голови Квасневського Є.А, депутатського корпусу, начальника ДЗ «СМСЧ № 2» Стахорської О.В, маючи таку унікальну апаратуру, наша медсанчастина підіймається на сходинку вище в рамках надання невідкладної допомоги новонародженим.