Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація для підприємців та юридичних осіб щодо основної мети операції «Урожай-2013» та перших результатів щодо проведеної роботи

08.07.2013
Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Южноукраїнської ОДПІ

 З настанням «гарячої пори» та жнив в Арбузинському та Братському районах Миколаївської області розпочато операцію «Урожай-2013» основною метою якої є: соціальний захист громадян, підвищення рівня та умов життя, утвердження у суспільстві поваги до людей, зайнятих у галузі сільського господарства, а також розвиток аграрного сектору економіки нашого регіону і підтримка приватного виробника сільськогосподарської продукції. Особлива увага в даній операції приділяється легалізації заробітної плати та підвищення її рівня.

В ході даної операції проведено аналіз податкової звітності за ф.1-ДФ, наданий суб’єктами господарювання за І квартал 2013 року, з метою визначення кількості найманих працівників по кожному платнику податку, середньої заробітної плати працівників по підприємствах,   кількості працівників, яким виплачувалась мінімальна заробітна плата, кількості працівників із заробітною платою у розмірі меншому, ніж встановлений законодавством (на 01.01.2013 року – 1147 грн.).

З метою отримання додаткової інформації щодо громадян, які надають послуги по збиранню врожаю без належного оформлення, суб’єктів господарювання, що використовують працю неоформлених найманих працівників до сільських рад Арбузинського та Братського районів  було надано запити про надання інформації.

У результаті проведеної роботи спільно з органами місцевого самоврядування, по Братському відділенню Южноукраїнською ОДПІ Миколаївської області ДПС було виявлено 15 громадян, які надавали послуги власною технікою, 6 з яких було залучено до реєстрації підприємницької діяльності.  Всі 15 громадян подали декларації про доходи, та сплатили податок на доходи фізичних осіб. Сума задекларованого доходу склала 43,0 тис. грн. до бюджету додатково надійшло 6,8 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. На постійній основі проводиться робота щодо підвищення розміру заробітної  плати, працівникам, задіяним у збиранні врожаю. В результаті проведеної роботи 19 фермерських господарств підвищили розмір заробітної плати працівникам з 01.06.2013 року з 1147,00 грн. до 1500,00 грн.  Додаткові надходження ПДФО складають 64,8 тис. грн. Виявлено 20  найманих працівників, легалізовано 109,1 тис. грн. доходу. Всі наймані працівники були працевлаштовані.

По Арбузинському відділенню Южноукраїнською ОДПІ Миколаївської області ДПС обліковується 208 громадян, які мають власну сільськогосподарську техніку в тому числі 57 комбайнів та 151 трактор, також кількість населення зайнятого у сільському господарстві складає 2786 чоловік. За час проведення операції «Урожай-2013» по Арбузинському району виявлено та легалізовано 21 найманий працівник, які були працевлаштовані, сума доходу яких склала 74,5 тис.грн. в результаті чого до бюджету додатково надійшло 9,03 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.