Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В Южноукраїнську відзначили День скорботи і вшанування пам′яті жертв Великої Вітчизняної війни

21.06.2013
Відділ звернень громадян, зв?язків з громадськістю та ЗМІ

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Велика Вітчизняна. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
21червня на меморіальному комплексі «Воїнам-захисникам Вітчизни» відбувся мітинг, присвячений цій пам’ятній даті.
У мітингу прийняли участь представники органів місцевої влади, Южно-Української атомної електростанції, інших підприємств та організацій міста, громадських організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни, громадськість міста. Вони вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто ціною свого життя захищав нашу землю.
До присутніх звернулися: секретар Южноукраїнської міської ради Галина Поліканіна, в.о.війського комісара Олег Алексійчук, учасниця та очевидець подій Великої Вітчизняної війни Віра Полікарпівна Бохонова. Виступаючі на мітингу згадували про те, яких людських втрат коштувала нашому народові Перемога, здобута у смертельному двобої з фашизмом та закликали земляків ніколи не забувати про святий обов’язок нащадків визволителів оберігати спокій і злагоду у суспільстві задля майбутнього українського народу та світлої пам'яті тих, хто ціною свого життя йшов до великої Перемоги.
По закінченню мітингу присутні поклали квіти до пам’ятного знаку на меморіальному комплексі.
Делегацією у складі працівників виконавчих органів Южноукраїнської міської ради, ради ветеранів та громадськості було покладено квіти до могили загиблого у роки Великої Вітчизняної війни Василя Дровнікова на території загальноосвітньої школи №1. делегацію очолювала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослава Нікітіна.