Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В українських сім’ях не повинно бути насильства

05.06.2013
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Законопроект «Про запобігання та протидію домашньому насильству» схвалив Кабінет Міністрів.

Прийняття цього нормативного документа дозволить усунути існуючі законодавчі прогалини і удосконалити механізм протидії насильству в українських сім’ях.

Запропонованим законопроектом зокрема вводиться поняття «жорстоке поводження з дитиною в сім’ї», яке буде включати в себе не тільки умисні дії по відношенню до дитини, а також бездіяльність батьків, яка може заподіяти шкоду.

Крім того, для комплексного вирішення питання з протидії домашньому насильству та надання допомоги постраждалим проектом розширюється коло відповідальних органів та установ. Пропонується запровадити комплекс заходів соціального спрямування, серед яких проведення інформаційної та просвітницької роботи для всіх верств населення, а також провести аналіз і усунення причин, що сприяють вчиненню домашнього насильства.

Документом передбачено й заходи тимчасового обмеження прав особи, яка вчинила домашнє насильство, які можуть бути застосовані виключно за рішенням суду.

 Більш детальну інформацію Ви можете отримати у кабінеті № 2 (1 поверх) управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської мсіької ради або за телефонами: 5-65-36;  2-41-74; 5-57-19