Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Уряд схвалив підвищення соціальної допомоги дітям-сиротам з інвалідністю

05.06.2013
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Кабінет Міністрів схвалив внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми».  Метою документа є подолання соціальної несправедливості при наданні допомоги дітям-сиротам, інвалідам, які проживають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, а також знаходяться під опікою або піклуванням.

Сьогодні сім’я, яка взяла на виховання дитину-сироту під опіку чи піклування, отримує допомогу на таку дитину на рівні 2 прожиткових мінімумів – 2420 гривень. Якщо дитина є інвалідом – вона отримує державну допомогу в сумі 894 гривні. Однак, якщо дитина є одночасно інвалідом і сиротою і перебуває під опікою (піклуванням), отримує ті ж 2420 грн., до яких вже враховано 894 грн. допомоги з інвалідності.

Після прийняття законопроекту кожна така дитина буде отримувати щомісячну допомогу 2838-3314 грн., що забезпечить більшу можливість здійснення видатків на лікування та реабілітацію дітей-інвалідів. 

Більш детальну інформацію Ви можете отримати у кабінеті № 2 (1 поверх) управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської мсіької ради або за телефонами: 5-65-36;  2-41-74; 5-57-19