Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В організації мовлення кабельної мережі будуть проведені зміни

09.04.2013
ДПТС «Квант»

ДПТС «Квант» повідомляє, що на підставі рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення № 1260 від 29.08.2012, з 1 травня 2013 року в організації мовлення кабельної мережі будуть проведені наступні зміни: 

1. Вводиться новий соціальний пакет «Базовий», що складається з 33 українських телеканалів, перелік яких встановлено рішенням Національної ради і куди в обов’язковому порядку повинні вводити додатково 10 українських телеканалів, які в даний час не транслюються в кабельній мережі.

2. Соціальний пакет з 5 телеканалів зберігається (пакет «Мінімальний»).

3. Враховуючи максимальний  обсяг пропускної спроможності кабельної мережі ДПТС «Квант» (68 телеканалів), для виконання вимог рішення Національної ради із загального пакету телеканалів необхідно виключити 8 телеканалів. На підставі даних споживчого попиту, прийнято рішення про виключення із загального пакету рейтингових телеканалів: КРТ, Еко-ТВ, URB, ОТВ, М2, Малятко-ТБ, Перший автомобільний, Перший діловий. Канал «Футбол+» буде переведений з аналогового на цифровий формат.

4. Загальна кількість телеканалів в загальному пакеті збільшується з 62 до 68.

5. На підставі частини 1 ст.66 Закону України «Про телекомунікації», враховуючи зростання цін на обладнання і матеріали, ретрансляцію телеканалів, електроенергію, комунальні послуги, додаткові витрати на технічну підготовку соціального пакета «Базовий», для забезпечення стабільної роботи підприємства з 1 травня 2013 року зміниться вартість послуг кабельного телебачення:

   - соціальний пакет «Мінімальний» (5 телеканалів) – 3 грн./міс.  (обслуговуються тільки існуючі абоненти до кінця 2013 року, підключення нових абонентів не проводиться);

   - соціальний пакет «Базовий» (33 телеканали) – 33 грн./міс.;

   - загальний пакет (68 телеканалів) – 43 грн./міс.

6. Підключення на соціальний пакет «Базовий» буде здійснюватися в порядку подання заяв.