Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Запрошуємо на військову службу за контрактом

14.02.2013
Южноукраїнсько-Арбузинський об’єднаний міський військовий комісаріат

 

Збройні Сили України поступово здійснюють перехід на комплектування військовослужбовцями за контрактом.

            На військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу, у тому числі, можуть бути прийняті громадяни призовного віку, які мають вищу, професійно-технічну або повну загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби, військовозобов'язані (особи, що проходили строкову військову службу або військову службу за контрактом), які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою, придатні за станом здоров’я і віком від 18 до 40 років.

Є можливість проходити військову службу у м. Первомайськ, Миколаїв та інших населених пунктах України. За згодою і за умови відповідності визначеним умовам можна потрапити до Миротворчого контингенту. Створені умови для кар’єрного росту (можна навчатись у військових і цивільних навчальних закладах).

 

            В 2012 році в 2 рази було підвищено грошове забезпечення військовослужбовців, що займають посади у Військово-Морських Силах Збройних Сил, наземних авіаційних спеціалістів, що забезпечують безпеку польотів літаків та вертольотів, у військових частинах і підрозділах Повітряних Сил та Сухопутних військ Збройних Сил, у військових частинах і підрозділах високомобільних десантних військ та спеціального призначення Збройних Сил.

На даний час грошове забезпечення зазначених військовослужбовців за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу першого року служби складає понад 3500 грн.

            Щорічно в розмірах місячного грошового забезпечення виплачується грошова допомога на оздоровлення, а також матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань.

            До того ж, залежно від інтенсивності та умов служби передбачені і виплачуються інші додаткові види грошового забезпечення.

            В перспективі подальше збільшення грошового забезпечення військовослужбовців.

            Законодавством України щодо військовослужбовців передбачено право вихіду на пенсію значно раніше ніж іншим категорія громадян. Таке право наступає після 25 років служби або за наявності страхового стажу 25 років, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба.

Здійснюється забезпечення контрактників безкоштовним обідом або грошовою компенсацією.

 

            В основному вирішено питання щодо надання кімнати в гуртожитку, мається право встати на квартирну чергу і через деякий час отримати житлове приміщення (квартиру).

            З питань прийняття на військову службу за контрактом звертатись до Южноукраїнсько-Арбузинського ОМВК (м. Южноукраїнськ, вул. Паркова, 5).