Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулася загальноміська батьківська конференція «Актуальні питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році»

11.02.2013
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

6 лютого 2013 року на базі Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 відбулася загальноміська батьківська конференція на тему: «Актуальні питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році», за участю директора Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анісімова А.Ю., заступника директора МОІППО Завірюхи Л.В., завідувача лабораторії моніторингу якості освіти МОІППО Кулешової О.А., представників засобів масової інформації, батьківської громадськості та педагогічних колективів. В роботі конференції  взяв  участь  міський голова міста Южноукраїнська Квасневський Євген Анатолійович.

На початку конференції виступили випускники цього року, учні 11х класів, які ознайомили присутніх з історією запровадження зовнішнього незалежного оцінювання в Україні. Діти зауважили, що слово «тест» походить від англ.  «test», й означає – «випробування», а коріння тестування губляться в глибині тисячоліть. З 2008 року проходження зовнішнього незалежного оцінювання є обов’язковою умовою вступу до вищого навчального закладу і на даний час ЗНО – це успішна реформа, яка дозволила зробити наше суспільство справедливим, наблизила його до стандартів цивілізованих країн.

Начальник управління освіти Южноукраїнської міської ради Сінчук Юрій Михайлович, розпочинаючи свій виступ, представив гостей конференції, підкреслив важливість донесення інформації щодо проходження ЗНО до батьківської громади.

Міський голова Євген Анатолійович у своєму виступі зазначив значимість батьківської конференції, відмітив, що даний захід в місті Южноукраїнську проводиться вперше, побажав терпіння та наснаги батькам й успіхів дітям.

Директор регіонального центру оцінювання якості освіти Анісімов Анатолій Юрійович розповів про актуальні питання та особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році. Анатолій Юрійович акцентував увагу батьків абітурієнтів щодо своєчасної реєстрації на ЗНО – 2013 та повідомив, що у 2013 році буде посилено контроль за проведенням ЗНО в частині унеможливлення використання технічних засобів зв’язку під час складання тестування.

Заступник директора Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Завірюха Людмила Володимирівна у своєму виступі звернула увагу на найбільш актуальні питання, які виникають у громадськості під час реєстрації для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, та проведення основної сесії ЗНО.  Людмила Володимирівна зазначила, що основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 3 червня та завершиться 27 червня, ознайомила присутніх із нововведеннями ЗНО – 2013 та навела приклади найбільш поширених помилок, що були допущені абітурієнтами 2012 року; порадила майбутнім вступникам під час підготовки до ЗНО-2013 використовувати навчально-методичну літературу, рекомендовану для використання Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, ретельно ознайомитися зі звітами про проведення ЗНО, розміщеними на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Завідуюча лабораторією моніторингу якості освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти  Кулешова Оксана Анатоліївна розповіла про психологічну адаптацію до участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, надала практичні поради батькам щодо підготовки та підтримки дітей для успішного складання тестів ЗНО.

 

Наприкінці зустрічі директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анісімов Анатолій Юрійович відповів на питання стосовно ЗНО – 2013.

Начальник управління освіти Сінчук Ю.М. висловив слова вдячності директору ОРЦОЯО, заступнику директора МОІППО, міській владі та педагогічним колективам навчальних закладів за розуміння важливості проведення у місті ЗНО та всебічну підтримку.