Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Зовнішнє Незалежне Оцінювання - 2013 в місті Южноукраїнську

07.02.2013
Помічник міського голови з питань зв’язків з громадськістю та ЗМІ Катерина Богодаєва

Кожного року, старшокласники всієї України чекають значну подію під назвою ЗНО, яке вирішить їх подальшу долю. Не виняток і місто енергетиків, старшокласники якого увійшли до списку абітурієнтів, які набрали найбільш високі бали в Миколаївській області минулого року.

6 лютого в актовій залі загальноосвітньої середньої школи №3 відбулися міські збори з приводу «Зовнішнього Незалежного Оцінювання-2013». Цей захід було організовано з метою доступного інформування вчителів, батьків, самих абітурієнтів та надати можливість створення зворотного зв’язку у вигляді «питання - відповідь».

Відкрив ці важливі збори міський голова Квасневський Є.А., який побажав старшокласникам та їх батькам терпіння, успіхів у проходженні оцінювання та досягнення високих результатів, що дасть змогу обрати будь-який вищий навчальний заклад для подальшого здобуття освіти.

Детальну інформацію про те, що собою являє ЗНО присутнім розповів один з почесних гостей заходу - директор Регіонального Центру Оцінювання Якості Освіти (далі РЦОЯО) Анісімов А.Ю. З закликом «ЗНО не таке страшне, як його малюють» Анатолій Юрійович навів багато прикладів проходження тестування минулих років, роз’яснивши як загалом працює система, які існують вимоги та правила. З його слів учасники дізналися про перелік основних предметів, способу реєстрації та внесення змін до власних даних. Було зроблено особливе наголошення на те, що ЗНО на 100% безкоштовне тестування. Всі платні послуги, на які натрапили батьки учнів в Інтернеті та інших джерелах – справа рук шахраїв.

Батьків зацікавило питання про умови створення пункту тестування в місті Южноукраїнську стосовно іноземних мов. Директор РЦОЯО пояснив, що кількість учнів бажаючих пройти тестування з конкретного предмету повинна складати не менше 200 осіб для відкриття пункту. В іншому випадку, абітурієнт зможе пройти оцінювання лише в області.

Доповнили інформування присутніх своїми виступами заступник директора Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної практики (далі МОІППО) Завірюха Л.В. та завідуюча лабораторного моніторингу якості освіти МОІППО Кулешова О.А.. Батькам було надано багато рекомендацій як допомогти дітях з підготовки до ЗНО, які існують ситуації та як потрібно на них реагувати.

Завершив збори своїм виступом начальник управління освіти Сінчук Ю.М., побажавши абітурієнтам та їх батькам творчого натхнення та успіхів у написанні тестів. Юрію Михайловичу було висловлено подяку за створення такого заходу, а також міському голові, який в свою чергу продемонстрував велику небайдужість місцевих органів влади до майбутнього южноукраїнських учнів.