Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

День Соборності України в комунальному закладі «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради»

29.01.2013
Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

До Дня Соборності та Свободи України в комунальному закладі « Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради» готувалися заздалегідь: напередодні свята було проведено конкурс дитячих малюнків «Моя Україна», випущено стіннівку «Наша сила в Єднанні», в якому з натхненням взяли участь вихованці Центру. За допомогою фарби та малюнків діти зуміли показати, що соборність – це єдність, свій патріотизм та любов до України.

В день свята відбувся круглий стіл «Сторінки історії. 22 січня – День Соборності України». З великим задоволенням та цікавістю проходив діалог. Діти активно брали участь у ньому: були підготовлені виступи на різноманітні теми, пройшовшись по сторінках історії України; брейнг-ринг «Відповіді, запитання» тощо, де всі прийшли до одного висновку - це є важливим і знаковим святом для нашої держави, оскільки об'єднання українських земель було давньою заповітною мрією нашого народу.

22 січня 2013 року вихованці Центру відвідали комунальний заклад міста музейний комплекс «Козацької слави та військової техніки», оглянули експозицію, присвячену Дню Соборності та Свободи України і на власні очі змогли побачити виставку картин художниці Марії Ачкасової, відчути їх енергетику. Відвідання музею залишило «море» позитивних вражень у дітей, вони відкрили для себе багато нового та цікавого. Діти змогли більше познайомитись із культурою, мистецтвом та історичною спадщиною нашої Батьківщини, відчути зв'язок сучасного з нашою багатовіковою історією. Відвідання даного заходу було дуже корисне для вихованців Центру, оскільки окрім позитивних вражень сприяє їх духовному розвитку, підвищенню рівню самосвідомості, допомагає піднятися над проблемами буденності, розгледіти справжні цінності життя.

Вихованці Центру вірять, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.