Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Дати відсіч корупції

28.01.2013
Первомайська об’єднана державна фінансова інспекція

Процес реформування вітчизняного антикорупційного законодавства та прийняття Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення» та інші, зробили реально можливим контроль за діями державних службовців, доведення їх провини, врешті, попередження можливих корупційних зловживань.
Ефективно боротися з корупцією неможливо без фінансового контролю, який здійснюють фахівці Держфінінспекції України. Зокрема, за результатами контрольних заходів та спільних з правоохоронними органами перевірок, протягом 2012 року Держфінінспекцією в Миколаївській області складено вісім протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

Це стосується посадових осіб дочірнього підприємства КП «Миколаївкомунтранс» «Абонентська служба «Корабельний», Миколаївського обласного шкірно-венерологічного диспансера, департамента житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, Ковальської сільської ради та Комсомольської сільської ради Миколаївського району, Матіясівської сільської ради Березанського району, які здійснили різні корупційні порушення та отримали зайві кошти у вигляді відпускних, надбавок, премій, матеріальної допомоги на оздоровлення, сприяли здійсненню господарської діяльності суб’єктів та завдали збитків бюджету.

Внаслідок отримання неправомірної вигоди, на трьох посадових осіб складено протоколи про адміністративні корупційні правопорушення та накладено штрафи, справи решти посадовців перебувають в стадії судових розглядів.

У червні минулого року миколаївські фінінспектори розкрили чи не наймасштабніше розкрадання у сфері охорони здоров'я. Так, в Миколаївському обласному шкірно-венерологічному диспансері посадові особи протягом майже шести років привласнювали собі кошти, призначені на оплату преміальних, лікарняних і надбавок для медичних працівників, а також кошти, які необхідно було перераховувати у всілякі державні фонди - соціального страхування, пенсійний фонд інші. Відтак було вкрадено понад чотири з половиною мільйонів гривень! На даний час прокуратурою порушено кримінальні справи, ведеться досудове слідство. На жаль, нова адміністрація медичного закладу не зробила належних висновків і теж порушила закон, поплатившись за це штрафом.

Порушення з ознаками корупції також виявлені при проведенні ревізії Миколаївської регіональної філії Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру». Начальники районних підрозділів підприємства займалися підприємницькою діяльністю попри те, що даній категорії осіб законом заборонено працювати за сумісництвом.

Зазначені справи – це лише невелика частина системної роботи працівників Держфінінспекції в Миколаївській області у боротьбі з корупціонерами.

Посилення вимог антикорупційного законодавства та збільшення ризику покарання за корупційні дії стали вагомим чинником посилення відповідальності працівників й самої Держфінінспекції під час здійснення контрольно-ревізійної діяльності.

Для недопущення корупційних проявів серед працівників відомства та керуючись принципом, що будь яке очищення і вдосконалення необхідно починати насамперед із себе, керівництво Держфінінспекції в Миколаївській області звертається до керівників підконтрольних підприємств, установ та організацій, пересічних громадян з проханням невідкладно інформувати про факти можливих корупційних зловживань за телефоном довіри – 37 61 43.

Ярослав Хом’як,
головний спеціаліст-юрист з питань запобігання та протидії корупції Держфінінспекції в Миколаївській області



З метою захисту конституційних прав громадян, надання в межах компетенції, визначеної чинним законодавством України, інформаційно-консультативних послуг громадськості з питань здійснення державного фінансового контролю щодня, крім вихідних та святкових днів, діє «Телефон довіри» в Первомайській об’єднаній державній фінансовій інспекції – 5-40-79, Державній фінансовій інспекції Миколаївській області – (0512) 37-61-43 і в Державній фінансовій інспекції України – (044) 417-61-66; 417-82-22; 463-62-34. 

За вищенаведеними телефонами громадяни можуть повідомити про порушення законодавства на підконтрольних установах, а також повідомити про неправомірні дії посадових осіб Державну фінансову інспекцію України при здійсненні ними своїх повноважень.

Додатково нагадуємо про те, що особистий прийом громадян проводиться :

- начальник Первомайської ОДФІ Урсул Володимир Володимирович - ІІ, ІV четвер місяця з 11.00 до 13.00;

керівництвом інспекції за наступним графіком:

- начальник ДФІ в Миколаївській області Скіб’як Андрій Юліанович - І четвер місяця з 9-00 до 13-00 (номер телефону приймальні 37-62-65),

- перший заступник начальника ДФІ в Миколаївській області Войченко Анатолій Іванович - ІІ та ІУ четвер місяця з 9-00 до 13-00 (номер телефону приймальні 37-62-65),

- заступник начальника ДФІ в Миколаївській області Кривда Олександра Василівна - ІІІ четвер, І вівторок з 9-00 до 13-00 (номер телефону приймальні 37-62-65);

керівництвом державної фінансової інспекції України:

- голова ДФІ Андрєєв Петро Петрович – понеділок з 9.00 до 13.00, з 13.45 до 18.00,

- перший заступник голови ДФІ Костюшко Віктор Васильович – вівторок з 9.00 до 13.00, з 13.45 до 18.00.